16 september 2015

Champions League badges op voetbalshirts 2015-2016

Welke badges dragen alle Champions League clubs dit seizoen? Met het begin van de Champions League 2015-2016 zijn er 32 teams die strijden om de Cup met de grote oren. Vorige week kwamen we met het nieuws dat Barcelona dit seizoen een speciale Champions League winners badge mag dragen op het shirt, evenals een badge met daarin het getal vijf. Deze badge is een verwijzing naar het vijf keer winnen van de Champions League of Europa Cup I in de historie van de club. Bovendien kwamen we met het nieuws dat Real Madrid de speciale WK winners badge tot het einde van het jaar mag dragen op het midden van het shirt. In dit artikel gaan we in op de verschillende officiële UEFA of FIFA badges die de clubs tijdens het kampioenenbal op het voetbalshirt mogen dragen.

Champions League badge of honor

De badge of honor mogen clubs dragen wanneer zij vijf keer of meer de Champions League gewonnen hebben of drie of meer keer achter elkaar winnaar zijn geworden van de Europa Cup I of Champions League. Deze speciale badge of honor is een zilveren ovaalvormige badge met daarin een afbeelding van de Cup en het cijfer dat staat voor het aantal keer dat de club de Europa Cup I of Champions League heeft gewonnen. Er zijn maar een aantal clubs die recht hebben om deze badge te dragen. Tijdens de Champions League dit seizoen zijn dat alleen Real Madrid, Bayern München en Barcelona. Real Madrid mag de badge dragen omdat het de Europa Cup I of CL al tien keer gewonnen heeft (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 en 2014), Barcelona mag de badge dragen, omdat het vijf keer de Cup heeft gewonnen (1992, 2006, 2009, 2011 en 2015) en Bayern München mag de badge dragen, omdat het de Champions League drie keer achter elkaar gewonnen heeft (1974, 1975, 1976) en omdat het de Champions League in totaal vijf keer gewonnen heeft (ook nog in 2001 en 2013). Andere clubs die de felbegeerde badge of honor mogen dragen zijn Ajax, Liverpool en AC Milan. Deze clubs nemen dit seizoen echter geen deel aan de groepsfase van het toernooi. AC Milan en Liverpool mogen deze dragen omdat ze de Cup (meer dan) vijf keer gewonnen heeft en Ajax mag de badge op de mouwen dragen, omdat het drie keer achter elkaar beslag heeft weten te leggen op de Europa Cup I in de jaren '70 (1971, 1972 en 1973). Bovendien wonnen de Amsterdammers ook nog de Champions League in 1995.

Champions League badges

WK Winners badge & Champions League winners badge

Real Madrid en Barcelona mogen (een deel van) dit seizoen nog een badge toevoegen aan het voetbalshirt. Tot eind 2015 mag Real Madrid de WK winners badge op het midden van het shirt dragen. Omdat Real Madrid het WK voor clubteams heeft gewonnen in 2014 mag het tot het WK voor clubteams weer plaats vindt (10-20 december 2015) de badge op de voetbalshirts dragen. Deze badge betreft een gouden badge met daarin een afbeelding van de WK beker en het jaartal 2014. Ook Barcelona mag dit seizoen een speciale badge dragen, omdat het de Champions League heeft gewonnen in 2014. Dit is een ronde zilveren badge met daarin een afbeelding van de Champions League en het jaartal 2014. Deze badge staat echter niet op het midden van het shirt, maar op de mouwen. Check hier meer over de nieuwe badges op de Barcelona voetbalshirts!

UEFA Champions League badge en respect badge

Alle clubs die dit seizoen deelnemen aan de Champions League mogen de Champions League en respect badge op de mouwen dragen. Op de rechter mouw van alle Champions League voetbalshirts bevindt zich de CL badge. Dit is het logo van de Champions League, de bekende bal. Op de linker mouw van alle shirts komt de respect badge terug. Dit is een blauw logo met daarin het logo van de UEFA en het woord RESPECT.

Check hieronder een overzicht van voorbeeldenvoetbalshirts met de officiële badges. Voetbalshirts met officiële Champions League en respect badges kan je vanaf nu exclusief kopen in de online shop van Subside Sports. De extra kosten voor deze badges zijn € 20,-

Koop het hier...  en deel hieronder je mening!

Juventus -shirt -cl -respect -badge
PSV-shirt -CL-badgeArsenal -shirt -cl -badge
Bron foto's: Sporting ID & Subside Sports