20 april 2017

adidas X Parley New York City voetbalshirt 2017

We maakten het gisteren al bekend. New York City FC speelt komend weekend (23 april 2017) in een speciaal adidas x Parley voetbalshirt tegen Orlando City. Het shirt waarin de club van Andrea Pirlo speelt betreft een special edition shirt dat door adidas en Parley is ontwikkeld. Het shirt is namelijk gemaakt van een nog milieuvriendelijker materiaal. Vorig jaar bracht het Duitse sportmerk ook al Real Madrid en Bayern München shirts uit volgens het Parley concept. Dit betekent dat de shirts gemaakt zijn van upcycled plastic oceaanafval (rondom de kust van de Malediven). Daarnaast bevatten de tenues milieuvriendelijke prints op basis van water. Hieronder bespreken we nog even kort het design van het special edition shirt van New York City!

Het adidas X Parley shirt van New York City is overwegend grijs/zilver en wordt gekenmerkt door een vintage jaren '90 print over de bovenkant van het shirt. Deze print zagen we eerder al terug komen op de pre match tops van clubs als Bayern München, Real Madrid, Juventus en Manchester United voor 2017. Deze print komt bovendien terug op de andere Parley shirts voor MLS clubs. Ook voor LA Galaxy, Seattle Sounders en Orlando City lanceerden adidas en Parley namelijk een special edition voetbalshirt. Verder bevat het Parley shirt van New York City ook nog eens witte details. Deze witte details komen terug in de drie strepen van adidas aan de zijkanten van het shirt, in de v-hals en de brede bies aan de onderkant van de mouwen. De logo's van adidas, de club en shirtsponsor Etihad Airways op het shirt zijn geheel in stijl van de clubkleuren van New York City. Deze zijn namelijk licht blauw. Verder bevatten de mouwen van het shirt de officiële MLS badges, welke dezelfde kleuren hebben als het voetbalshirt. De onderkant van het New York City Parley trikot is uitgerust met een uniek label, waarin de logo's van adidas en Parley zijn verwerkt. Het tenue wordt gecompleteerd door een grijs voetbalbroekje en grijze kousen met witte details. Check ook de andere eerder gelanceerde New York City voetbalshirts voor 2017-2018. 

Deze special edition shirts zijn helaas niet te koop. De shirts worden nadat deze door de spelers zijn gedragen na de wedstrijd geveild en de opbrengsten van het shirt gaan naar een goed doel. Wil je toch special edition producten van adidas kopen? Check ze dan onder andere in deze SHOP!

Heb je een mening over de milieuvriendelijke voetbalshirts van New York City? Deel het gerust hieronder!