Adidas lanceert Parley voetbalshirts voor LA Galaxy, New York City, Orlando City en Seattle Sounders

Het is alweer meer dan een maand geleden dat alle nieuwe Major League Soccer voetbalshirts voor 2017-2018 werden gelanceerd door adidas. Zoals bekend is, is het Duitse sportmerk kledingsponsor van alle clubs in de Amerikaanse competitie. Vandaag volgde opnieuw een lancering van een aantal nieuwe MLS shirts. Het Duitse sportmerk heeft in samenwerking met Parley (nog) milieuvriendelijkere voetbalshirts gelanceerd voor de grote MLS clubs: LA Galaxy, New York City, Orlando City en Seattle Sounders). Afgelopen seizoen deden adidas en Parley dit ook voor Bayern München en Real Madrid. De zogenaamde Parley voetbalshirts zullen door de MLS clubs worden gedragen tijdens de wedstrijden in het weekend van 23 april 2017.

De Parley shirts van de bovengenoemde Major League Soccer voetbalshirts zijn gebaseerd op hetzelfde template als adidas gebruikte voor de pre match trainingsshirts van Real Madrid, Juventus, Chelsea en Bayern München voor 2017. Dit betekent dat de shirts aan de bovenkant uitgerust zijn met een jaren '90 design van ruiten. Verder bevatten de shirts een v-hals en zijn de drie strepen van adi aan de zijkanten van de shirts geplaatst. De kleur van de shirts is wit/grijs of grijs/wit met zwarte accenten. De logo's van de clubs op de shirts zijn monochroom, wat betekent dat de logo's dezelfde kleuren hebben als de basiskleuren van het shirt. De logo's hebben ook tinten van de clubkleuren. Verder bevatten alle nieuwe MLS shirts een speciale tag aan de onderkant, waarop de logo's van adidas en Parley staan en de binnenkant van de kraag van de tenues bevat de tekst: #FORTHEOCEANS. 

Wat is er zo speciaal aan de Parley X adidas voetbalshirts en tenues? Dat leggen we nog heel even uit. De speciale Parley tenues en shirts zijn gemaakt van zogenaamd upcycled plastic oceaanafval (rondom de kust van de Malediven) en bevatten milieuvriendelijke prints op basis van water. Samen met de Adidas UltraBoost Unchanged Parley schoenen zijn dit de eerste performance producten, die voortvloeien uit de unieke samenwerking tussen Adidas en Parley. Cyrill Gutsch van Parley gaat hier verder op in: ''We zijn nu op een punt beland dat we een stap verder moeten gaan dan bewustwording. Actie ondernemen en het implementeren van strategieën om de cyclus van plastic vervuiling te beëindigen, dat is waar het nu om gaat. Met het lanceren van voetbalshirts en schoenen gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan, nodigen we iedere klant, speler, team en fan uit om impact uit te oefenen op het milieu en hierin een eigen rol te spelen.''

We verwachten niet dat deze shirts ook daadwerkelijk in de verkoop gaan! Check wel in ieder geval andere Major League Soccer voetbalshirts voor 2017-2018.

Wil je Parley x adidas producten kopen? Check deze unieke, limited edition producten in deze SHOP!