New York City FC uitshirt 2020-2021

Het nieuwe New York City FC uitshirt voor 2020-2021 is vandaag officieel bekend gemaakt door de club en adidas op een speciale lanceringsparty in New York. In dit nieuwe uitshirt speelt New York City FC de Major League Soccer uitwedstrijden gedurende 2020 en 2021. De club van trainer Domenec Torrent eindigde vorig seizoen als eerste in de Eastern Conference, maar werd in de play-offs uitgeschakeld door Toronto FC. Sinds de oprichting van de club in 2015 is adidas kledingsponsor van NYCFC. Het Duitse sportmerk verzorgt namelijk de tenues van alle clubs in de Major League Soccer.

New York City uit shirt en tenue 2020-2021

Zoals ieder tenue in de Major League Soccer heeft het nieuwe voetbalshirt van New York City een speciale naam: ‘The Gotham Kit’.  Het New York City FC uitshirt voor 2020-2021 is dit jaar overwegend marineblauw en wordt gekenmerkt door de all-over print van diagonale strepen en verticale banen. De diagonale banen zijn namelijk in de verticale banen verwerkt. Deze banen hebben ook een zogenaamd brushed effect, dat we vaker zien bij de adidas tenues van dit seizoen. De all-over print is geïnspireerd door de iconische architectuur van de Brooklyn Bridge en de haven van de stad New York. De bovenkant van dit tenue is uitgezonderd van deze print. Dit gedeelte heeft een wat meer retro design. Het tenue bevat namelijk een adidas EQT V-hals. Deze toelopende V-hals is geïnspireerd door de hals die adidas vooral gebruikte in de tenues van de jaren '90. Hetzelfde geldt voor het design van de drie adidas strepen. Deze staan niet meer op beide schouders van het tenue, maar zijn verticaal geplaatst op de rechterschouder. Bovendien zijn de witte strepen wat breder dan we gewend zijn. Een ander kenmerk van het nieuwe tenue is de brede bies aan de onderkant van de mouwen. Op de rechterborst van het tenue prijkt het adidas logo en de andere borst is voorzien van het logo van de club. Vliegmaatschappij Etihad Airways is sinds 2015 shirtsponsor van de club en prijkt op het midden van het tenue. De achterkant van het nieuwe New York City uittenue bevat nog een speciaal design. In de nek prijkt het logo van de club met daarnaast vijf lichtblauwe en vijf oranje strepen. Dit zijn de clubkleuren van NYCFC. De rechtermouw is uitgerust met de officiële MLS badge. Deze badge is geheel in stijl van de kleuren van het New York City uitshirt en betreft een badge ter ere van het 25 jarig bestaan van de competitie.

Het nieuwe New York City uitshirt voor 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met witte adidas strepen. Dit zijn ook de kleuren van de kousen van het nieuwe uittenue. Deze tenues zijn door adi voorzien van de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Moralez, Matarrita, Callens, Ring, Medina, Tajouri en nog meer spelers. Check ook het New York City thuisshirt voor 2020.

New York City uitshirt bestellen

Het nieuwe New York City adidas uitshirt voor 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het tenue is € 89,95 voor volwassenen en dit tenue is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze shops vind je ook andere MLS tenues en kun je deze laten bedrukken met een eigen naam en nummer!

Bestel het nieuwe New York City FC uittenue in deze SHOP

of deze winkel!