New York City FC thuisshirt 2023-2024

Het nieuwe New York City voetbalshirt 2023-2024 is door adidas en de Amerikaanse club omgedoopt tot het ‘’Interboro Kit’’. Dit voetbalshirt werd vandaag officieel gepresenteerd door de Major League Soccer club en kledingsponsor adidas. In het nieuwe tenue speelt New York City FC de Major League Soccer en bekerwedstrijden in 2023 en 2024. Dit voetbalshirt wordt dus gedurende twee seizoenen gedragen tijdens de thuiswedstrijden in het Yankee Stadium. Tijdens de uitwedstrijden draagt de club van manager Nick Cushing het New York City FC uitshirt 2022-2023. Adidas is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de New York City FC voetbalshirts. Het Duitse sportmerk is de kledingsponsor van alle Major League Soccer teams.

New York City voetbalshirt 2023-2024 | The Interboro Kit! 

Het nieuwe New York City FC thuisshirt 2023-2024 is geïnspireerd door de verschillende culturen binnen New York. Net als New York City FC is de stad een mozaïek van mensen en achtergronden, die nog groter en levendiger is dan de som van de afzonderlijke delen. Voetbal verbindt alle New Yorkers en dit voetbalshirt verenigt alle fans en viert tegelijkertijd het multiculturalisme van de stad. Het New York City FC thuisshirt is overwegend lichtblauw en bevat en een all-over mozaïek print van het clublogo op de voorzijde van het voetbalshirt. Deze mozaïek print bestaat namelijk uit een design van kleine stenen. Ook de kleuren van de vlag van New York komen dit jaar weer terug in het thuistenue. De ronde hals is een combinatie van donkerblauw en oranje en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. Ook het adidas logo op de rechterborst is donkerblauw. Dit betreft het nieuwe adidas 3BAR logo. Dit logo gebruikt adidas vanaf dit seizoen op alle nieuwe voetbalshirts en bevat alleen nog maar drie diagonale blokken. Op de andere borst bevindt zich het clublogo, inclusief een zilveren ster, welke verwijst naar het kampioenschap van 2021. Hoofdsponsor Etihad Airways versiert het midden van het voetbalshirt en op de rechtermouw staat het logo van Dude Wipes. Het voetbalshirt bevat ook nog een aantal details. De onderkant van het tenue is uitgerust met een print van de fakkel van het Vrijheidsbeeld. In de nek op de achterzijde van het tenue bevindt zich een donkerblauw label met daarin de tekst: ‘’New York City Football Club’’. De mouwen zijn voorzien van de officiële Major League Soccer badges. Deze badges zijn in stijl van de kleuren van het voetbalshirt: navy blauw/lichtblauw oranje. Verder bevat het voetbalshirt aan de zijkanten nog een oranje taping, welke doorloopt over de onderkant van de achterzijde van het New York City FC thuisshirt. Het New York City FC thuistenue wordt compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten donkerblauwe adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

Zoals alle adidas voetbalshirts zijn de nieuwe New York City FC tenues uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

New York City FC verdediger Maxime Chanot geeft nog een reactie op de tenues: ‘’Ik wist al voordat ik naar New York verhuisde dat het een bijzondere stad was en dat gevoel wordt elke dag sterker. Ik ben blij dat ik deze stad sinds 2016 mijn thuis mag noemen. Nergens anders vind je zo’n ongelooflijke mix van cultuur en mensen van over de hele wereld. Ik ben trots dat ik een voetbalshirt draag dat uitstraalt wat New York zo uniek maakt. Ik hoop dat de fans hetzelfde voelen wanneer we dit seizoen opnieuw geschiedenis proberen te schrijven.’’

New York City FC voetbalshirt bestellen

Het adidas New York City FC thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf nu voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95. Check ook nog andere MLS voetbalshirts in deze winkels!

Bestel dit voetbalshirt direct in de officiële adidas SHOP

of in deze SHOP

New York City FC thuisshirt 2023-2024

New York City FC thuisshirt 2023-2024

New York City FC thuisshirt 2023-2024