4 april 2018

adidas Originals Rode Duivels 1984 voetbalshirt en tenue

Adidas heeft nu ook een speciale adidas Originals WK 2018 collectie gelanceerd van de teams waarvan het kledingsponsor is. Tot deze collectie behoort ook een speciaal retro shirt van de Rode Duivels. Het nieuwe WK 2018 shirt van België is geïnspireerd door het shirt dat het Belgische voetbalelftal droeg tijdens het EK van 1984. Om die reden heeft het Duitse sportmerk onder het Originals label het shirt van 1984 opnieuw uitgebracht. Dit shirt heeft precies hetzelfde design als het tenue van 34 jaar geleden! Check hieronder alle details.

adidas Originals België voetbalshirt en tenue 1984

Adidas verzorgt sinds 2014 de tenues van de Rode Duivels, maar was eerder al kledingsponsor van 1974 tot 1980 en van 1982 tot 1991. Tijdens het Europees kampioenschap van 1984 speelde België dus ook in tenues van adidas. In 1984 namen er slechts acht landen deel aan het EK. In een poule met Frankrijk, Denemarken en Joegoslavië eindigden de Rode Duivels als derde, waardoor de halve finales van het toernooi niet werden gehaald. Bekende spelers van het Belgische elftal in de jaren ’80 waren Vandenbergh, Grun, Pfaff, Clijsters, Vercauteren, Scifo en Ceulemans.

Het adidas Originals België 1984 retro shirt heeft hetzelfde design als het thuisshirt voor het WK van 2018. Het shirt is geheel rood en wordt gekenmerkt door het witte vlak met ruiten in de kleuren van de Belgische vlag. Deze grote ruiten zijn zwart, geel en rood. In het midden van dit vlak prijkt het embleem van de Koninklijke Belgische voetbalbond en de linker borst is uitgerust met de adidas trefoil in het geel. Het huidige adidas Originals logo werd tot 1997 als logo van het merk gebruikt. In 1997 werd het adidas performance logo geïntroduceerd, welke momenteel op de voetbalshirts staat. De achterkant van het nieuwe adi Originals Rode Duivels 1984 shirt bevat het nummer van Enzo Scifo, nummer 16. Deze print heeft dezelfde stijl als de officiële bedrukking van het Belgische voetbalelftal in de jaren ’80.

Adidas en de KBVB hebben niet alleen het shirt van 1984 opnieuw gereleased. Het bijbehorende voetbalbroekje kan je namelijk ook bestellen. Dit broekje heeft dezelfde fit als in de jaren ’80. Het broekje is namelijk super kort en reikt niet verder dan de heupen. Op dit voetbalbroekje staan ook weer de logo’s van adidas, de KBVB en nummer 16. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Rode Duivels retro shirt van 1984 of check ook het nieuwe uitshirt!

adidas Originals België voetbalshirt bestellen

Het adidas Originals 1984 België voetbalshirt kan je vanaf nu bestellen voor volwassenen in de onderstaande webshops. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is € 89,95 en de prijs van het broekje is € 39,95. Wil je andere producten van het nationale elftal kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel dit nieuwe retro shirt in deze SHOP!

of bestel andere België retro shirts in deze winkel!