6 november 2017

België thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe België shirt voor het WK van 2018 is vandaag officieel bekend gemaakt door adidas en de KBVB. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Belgische nationale voetbalelftal gedurende 2018-2019. Dit betekent dat het Belgische elftal dit shirt draagt tijdens het WK van 2018, tijdens de wedstrijden in de UEFA Nations League en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020. Adidas is ook komende jaargang weer verantwoordelijk voor het shirt en tenue van de Rode Duivels. Deze functie vervult het Duitse sportmerk sinds 2014 en destijds werd er een contract tot en met de zomer van 2020 getekend. Check hieronder de details van het nieuwe shirt van België.

Rode Duivels shirt en tenue WK 2018-2019

Het nieuwe België tenue is dit jaar geïnspireerd door een iconisch shirt, namelijk het shirt van 1984. Dit betreft het voetbalshirt waarin België tijdens het EK van 1984 speelde. Destijds namen er slechts acht landen deel aan het EK en eindigden de Rode Duivels op een derde plaats in een poule met Frankrijk, Denemarken en Joegoslavië. Hierdoor werd de halve finale niet gehaald. Sterren van het nationale elftal van destijds waren spelers als Pfaff, Vercauteren, Vandereycken, Ceulemans en Scifo. In 1984 was adidas ook al kledingsponsor van het nationale elftal. Het Duitse sportmerk verzorgde namelijk ook de tenues in de periode 1974-1980 en 1982-1991.

Het shirt van 1984 had een iconisch design, wat 34 jaar na dato dus weer helemaal terug komt. Het België WK 2018 shirt is namelijk overwegend rood en wordt gekenmerkt door een een flitsende, vintage band over de borst. Hierin bevindt zich een all-over print van ruiten in de kleuren van de Belgische vlag: zwart/geel/rood. Deze ruiten hebben een wat moderner design dan het retro design van de jaren ’80. Door de banen lopen namelijk dunne rode strepen. Deze print wordt met een mooi woord de argyle print genoemd.  In 1984 stond het logo van de Belgische voetbalbond op het midden van de borst, in de graphic print. Op het nieuwe shirt is het logo van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hier opnieuw aanwezig. Het performance logo van adi staat op de rechter borst in het geel. Waar het shirt in 1984 een klassieke polo kraag met v-hals had, heeft het shirt van 2018-2019 alleen een v-hals. De drie strepen van het Duitse sportmerk zijn bijna niet zichtbaar op het nieuwe voetbalshirt van het Belgische elftal. Deze staan namelijk in het rood op de zijkanten van het tenue. Een speciaal detail bevindt zich bovendien aan de achterkant van het tenue. Aan de bovenkant zijn namelijk drie ruiten in de kleuren van de Belgische vlag verwerkt. Het tenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. Deze strepen lopen als het ware door vanaf het shirt. Op de voetbalbroekjes staan ook uitingen van adidas en de voetbalbond. De kousen zijn ook geheel rood en bevatten de naam van het land op het midden: BELGIUM.

De nieuwe tenues van de Rode Duivels zijn door adidas ook dit seizoen uitgerust met de adidas Climalite technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Vanaf nu wordt het thuisshirt gedragen door spelers als Hazard, Lukaku, De Bruyne, Nainggolan, Fellaini, Witsel, Mertens, Kompany, Meunier, Vertonghen en andere sterspelers. Check ook het nieuwe trainingspak van de Rode Duivels. 

België voetbalshirt kopen

Vanaf nu kan je het nieuwste voetbalshirt van de Rode Duivels kopen in de onderstaande online winkels. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 70,-. Het tenue is beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, XS, S, M, L, XL, XXL en 3XL. In deze online winkels kan je het shirt van België laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen tijdens het WK en de periode 2018-2019. Wil je andere of goedkopere België producten kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Rode Duivels shirt altijd in deze winkel (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of DEZE online voetbalshop 

of de officiële adidas SHOP