2 mei 2018

Vasco da Gama voetbalshirts 2018-2019

De Braziliaanse voetbalclub Vasco da Gama heeft in samenwerking met kledingsponsor Diadora zowel het nieuwe thuisshirt als het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2018-2019 gelanceerd. Het shirt is uitgebracht onder het motto ‘’ SOMOS LUTA. SOMOS VITORIA. SOMOS A HISTORIA’’ Wij vechten, Wij overwinnen, wij schrijven geschiedenis. Geschiedenis schrijven heeft de club uit Rio de Janeiro al regelmatig gedaan. De club bestaat dit seizoen namelijk 120 jaar en dat wordt natuurlijk ook gevierd met dit shirt. Vasco da Gama is nu weer twee seizoenen terug op het hoogste niveau. Ben jij nieuwsgierig de nieuwe shirts van de voorheen Braziliaanse grootmacht? Check de details snel hieronder!

Vasco da Gama thuis shirt en tenue 2018-2019

Diadora is verantwoordelijk voor het design van de nieuwe shirts van Vasco da Gama. De clubkleuren van de club zijn zwart en wit. Deze kleuren komen terug in zowel het thuis- als uitshirt van de club. De basis van het thuisshirt van de Braziliaanse club is zwart. Echter is het shirt versierd met een diagonaal lopende witte baan over het shirt. De hals van het shirt is rond met. De hals is van zichzelf zwart met witte accenten. Het zelfde geld voor de biezen van de mouwen van het shirt. Die zijn namelijk zwart met vele witte stippen. Op de linkerkant van de borst staat het logo van Diadora. Het is het eerste shirt wat gelanceerd is door het Italiaanse merk. Hiermee maakt Diadora een rentree in de voetbalwereld. In Nederland is Diadora nog bekend van de sponsoring in het verleden van FC Twente en Roda JC. Op de rechterkant van de borst staat het logo van de Braziliaanse voetbalclub. Boven het logo van Vasco da Gama prijken 8 sterren. Vasco de Gama is opgericht in 1898. Dit betekent dat de club dit jaar 120 jaar bestaat. Dit wordt gevierd met een label aan de bovenkant van de rug van het shirt. Het thuistenue van Vasco da Gama wordt gecompleteerd door een zwarte broek en zwarte voetbalkousen.

Vasco da Gama uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van de club uit Rio de Janeiro is gebaseerd op hetzelfde template als het thuisshirt. Ook is er bij het tenue voor de uitwedstrijden gebruik gemaakt van dezelfde kleurencombinatie als bij het thuisshirt van de club. De basis van het nieuwe uitshirt is echter wit en de diagonale baan is zwart. De stippen op de biezen van de mouwen zijn op het uitshirt zwart. Op de linkerkant van de borst staat voor het eerst de naam van het Italiaanse kledingmerk Diadora. Op de rechterkant van de borst staat het logo van Vasco da Gama. Boven dit logo prijken 8 gouden sterren. Dit is een bijzonder verhaal want de Braziliaanse club is maar 4 keer landskampioen geworden. Echter staan de gouden sterren op het shirt van Vasco da Gama voor iedere grote prijs de club won. De 8 grootste prijzen zijn:

1 - South American Championship of Champions: 1948
2 - Copa Libertadores: 1998
3 - Copa Mercosur: 2000
4 - Campeonato Brasileiro Série A: 1974
5 - 1989
6 - 1997
7 - 2000
8 - The Unbeaten Championship of Earth-and-sea of 1945.

Het uittenue van de club van trainer Zé Ricardo wordt gecompleteerd door een witte broek en witte voetbalkousen.

Vasco da Gama voetbalshirt kopen

Op dit moment is het niet mogelijk om de nieuwe voetbalshirts van de Braziliaanse club te bestellen. Wel kun je gave retroshirt van Vasco da Gama bestellen in DEZE WEBSHOP

Wil je andere Zuid-Amerikaanse voetbalshirts kopen? Bekijk dan het aanbod in deze WEBWINKEL.