7 januari 2016

Umbro nieuwe kledingsponsor van Estudiantes de La Plata

De Argentijnse club Estudiantes de La Plata heeft vandaag bekend gemaakt dat het Engelse voetbalmerk Umbro vanaf dit seizoen de nieuwe kledingsponsor wordt van de club. Dit betekent dat de club afscheid neemt van Adidas en het de vierde club in Argentinië is dit met de dubbele diamant van Umbro op de linker borst zal gaan spelen. Adidas was vanaf 2012 kledingsponsor van de club. Hoelang Umbro en Estudiantes aan elkaar verbonden zullen zijn, is niet bekend gemaakt. Vaak gaat Umbro een samenwerking voor in ieder geval vijf jaar aan. Beide partijen zijn uiteraard verheugd met de samenwerking. Brian Hardley, directeur van Dass Group, eigenaar van Umbro in Zuid Amerika reageert als volgt: ''We zijn erg blij dat we als merk aan een instituut als Estudiantes zijn verbonden en dat in een belangrijk jaar voor de club. De club bestaat dit jaar namelijk 111 jaar. Ook voormalig voetballer en huidig voorzitter van Estudiantes, Sebastian Veron, reageert verheugd: ''De samenwerking tussen beide partijen is een samenwerking die 100% sport uitstraalt voor ons eerste elftal en voor alle andere teams.

Umbro is in Argentiniƫ ook al kledingsponsor van Atletico Tucuman, Colon de Santa Fe en Velez Sarsfield. Volgende week wordt het nieuwe Estudiantes de La Plata thuisshirt voor 2016 officieel gelanceerd en in maart volgt het uitshirt. Dan gaat ook de Argentijnse Primera Division weer van start. Tegelijkertijd met de bekendmaking van Umbro als kledingsponsor, werd ook het nieuwe trainingsshirt voor 2016 gelanceerd. Deze bespreken we nog even kort en is op de foto hieronder te zien. Het trainingsshirt is geheel in stijl van de clubkleuren van Estudiantes. Het shirt is overwegend wit met rode details. Deze rode details komen terug in een driehoek die over de linker borst en de mouw loopt. Verder is het trainingsshirt uitgerust met een zwarte ronde hals en op de borst staan de logo's van Umbro en de club. Boven het logo van Estudiantes staat een gouden ster. Deze ster verwijst naar het gewonnen WK van 1968. De club won bovendien vier keer de Zuid Amerikaanse Champions League, de Copa Libertadores, waarvan de laatste in 2009. In 1971 verloor het de finale voor het WK voor clubteams tegen Feyenoord. Tot zover wat historische informatie. Binnenkort hebben we weer nieuws over het nieuwe Estudiantes de La Plata thuisshirt en uitshirt voor 2016.

De nieuwste Estudiantes de La Plata voetbalshirts voor 2016 zijn vanaf april 2016 te koop in de online shop van Subside Sports!

Estudiantes -de -la -plata -umbro

Umbro -en -argentijnse -clubs