Het Estudiantes de La Plate thuisshirt 2019 van Under Armour

Vanaf dit seizoen is Under Armour de nieuwe kledingsponsor van Estudiantes de La Plata en het Amerikaanse sportmerk heeft vandaag de nieuwe tenues van de Argentijnse club uitgebracht. Het gaat hier om het nieuwe thuisshirt. In dit voetbalshirt speelt het keurkorps van trainer Mauricio Pellegrino de Argentijnse Primera Division thuiswedstrijden in het Estadio Jorge Luis Hirschi gedurende 2019. Check hieronder alle details van het nieuwe tenue!

Under Armour heeft al een club in haar portfolio met vrijwel hetzelfde voetbalshirt als Estudiantes de La Plata. Het voetbalshirt van Southampton bevat namelijk ook de brede, verticale witte en rode banen over het shirt. Het nieuwe voetbalshirt van Estudiates heeft ook deze banen. De voorkant van het tenue bevat drie rode en vier witte banen. Deze banen lopen ook door over de mouwen. De mouwen bevatten aan de onderkant een brede zwarte band, waarboven het woordmerk van de nieuwe kledingsponsor staat. Het logo van Under Armour prijkt bovendien op de rechter borst. Het merk verzorgt dus vanaf dit seizoen de tenues van de viervoudig Copa Libertadores winnaar en heeft deze functie van Umbro overgenomen. UA timmert hard aan de weg in Argentinië. Het merk verzorgt vanaf dit seizoen namelijk ook de tenues van Rosario Central. De bovenkant van het nieuwe Estudiantes tenue bevat een rood vlak. Het shirt bevat een wat aparte kraag. De hals lijkt op een v-hals en is zwart met aan de onderkant twee witte vlakken met daartussen een dunne, rode lijn. De binnenkant van de hals bevat een zwarte band met daarin de tekst: ‘’Campéon del Mundo’’, verwijzend naar de gewonnen Intercontinental Cup in 1968. Deze tekst prijkt ook op de achterkant van het tenue in het zwart. Ook de ster boven het logo op de linker borst verwijst naar het winnen van de wereldbeker in de jaren ’60. Het tenue bevat aan de onderkant ook nog een speciale badge. In 1969 won Estudiantes namelijk ook de Copa Libertadores en dat is dit jaar 50 jaar geleden. In deze badge staat een verwijzing hiernaar. Het nieuwe Estudiantes de La Plate thuistenue wordt compleet gemaakt door een zwart broekje met aan de zijkanten een rode strip. De kousen zijn ook zwart met aan de bovenkant een rode en witte band.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Estudiantes voetbalshirt van Under Armour, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Pavone, Brana, Albertengo, Schunke en nog meer sterspelers. De nieuwe tenues van de Argentijnse club kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de club uit La Plata. Wil je de club aanmoedigen met een shirt of een hoodie? Check het exclusief in deze winkel!