Estudiantes en Umbro lanceren special edition 1968 Intercontinal Cup voetbalshirt

Estudiantes en Umbro hebben gisteren een speciaal limited edition voetbalshirt voor de Argentijnse club gelanceerd. Het was namelijk gisteren 50 jaar geleden dat Estudiantes de La Plata ten koste van Manchester United de Intercontinental Cup won. Over twee wedstrijden was Estudiantes te sterk voor ''The Mancunians.'' De eerste wedstrijd in eigen huis werd met 1-0 gewonnen en op Old Trafford werd met 1-1 gelijk gespeeld. Het nieuwe voetbalshirt betreft overigens het voorlopig laatste voetbalshirt van Umbro. Vanaf 2019 wordt Under Armour de nieuwe kledingsponsor van de Argentijnse club. Wil je alles weten over dit nieuwe voetbalshirt? Check hieronder de details!

Het nieuwe limited edition voetbalshirt van Estudiantes is volledig wit. Dit geldt ook voor de logo's van Umbro en de club op de borst en het logo van sponsor DIRECTV op het midden van het tenue. Hierdoor heeft het voetbalshirt een echte retro look. Eerder lanceerden clubs als Velez Sarsield en Independiente een soortgelijk concept. Het voetbalshirt bevat verder een V-hals met aan de binnenkant een tekst: ''A la gloria no se llega, por un camino de rosas.'' Dit betekent: ''Een overwinning wordt niet bereikt over een pad van rozen.'' Het tenue bevat verder ook nog een aantal andere details. De rechter onderkant van het tenue bevat een speciaal label met daarin een afbeelding van de wereldbeker en de datum waarop de beker gewonnen werd: 16 de Octubre de 1968. Hiernaast staat het logo van de club. De achterkant van het shirt bevat aan de onderkant de tekst: CAMPEÓN DEL MUNDO en het logo van de club op de linker borst betreft een speciaal Anniversay logo. In dit embleem is het getal 50 verwerkt, evenals een retro logo en een verwijzing naar het wereldkampioenschap van 1968. Het limited edition tenue van Estudiantes wordt compleet gemaakt door een wit broekje en witte kousen met daarop ook uitingen van de club, Umbro en een verwijzing naar de gewonnen Intercontinental Cup in 1968.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van dit retro voetbalshirt, welke in de jaren '60 gedragen werd door spelers als Bilardo, Togneri, Malbemat, Conigliaro en Verón. Dit nieuwe shirt kan je vooralsnog nergens bestellen! Wil je de club aan moedigen met een goedkoop t-shirt of een hoodie? Check deze exclusief in deze SHOP!