18 maart 2018

Estudiantes De La Plata uitshirt 2018-2019

Estudiantes De La Plata heeft het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2018-2019 vandaag gelanceerd. Dit natuurlijk in samenwerking met de kledingsponsor Umbro. In dit nieuwe uitshirt speelt de club uit het Argentijnse plaatsje La Plata haar wedstrijden in de Primera División, Copa Argentina en tijdens de uitwedstrijden in de Copa Libertadores. Estudiantes De La Plata of beter gezegd ‘’Pincharratas’’ wat ook wel rat-stekers betekent, dankt haar bijnaam aan Felipe Montedónica. Tussen 1910 en 1920 jaagde hij op ratten in de La Plata supermarkt. Er zijn veel foto’s gevonden waarop Felipe te zien is met spelers van de Argentijnse topclub. Deze combinatie heeft er voor gezorgd dat Estudiantes de bijnaam ‘rat-stekers’ kreeg. Een ander verhaal voor de bijnaam ‘rat-stekers’ is dat er veel medicijnstudenten uit de stad moeten oefenen op ratten. Deze laboratoriums liggen erg dicht bij het stadion van Estudiantes. Benieuwd naar het shirt waar de spelers van Estudiantes De La Plata komend seizoen haar wedstrijden in gaan spelen? Check het hieronder!

Estudiantes De La Plata uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Estudiantes De La Plate is zalmroze van kleur. Over het shirt lopen echter wel enkele donkere verticale banen. Het Engelse kledingmerk Umbro heeft gekozen voor een klassieke V-Hals als kraag. Deze hals heeft dezelfde kleur als de rest van shirt met enkele witte details. De biezen aan de onderkant van de mouwen heeft 3 kleuren. Namelijk Wit, Zalmroze en de donkerdere tint die ik ook terug komt in de verticale streep op het shirt. De linkerkant van de borst bevat het logo van Umbro. Het Engelse sportmerk is sinds 2016 de kledingsponsor van de Argentijnse topclub. De rechterkant van de borst bevat het logo van Estudiantes. Boven dit logo prijkt één gouden ster. Deze ster staat voor het Wereldkampioenschap voor clubteams dat de club in 1968 won. In die tijd heette het toernooi nog de Intercontinentale Beker. Tijdens deze finale werd het grote Manchester United verslagen. Deze ster is niet de enige verwijzing naar het winnen van het Wereldkampioenschap voor clubteams. Ook op de achterkant van het shirt komt deze overwinning terug. Helemaal onderaan het shirt staat de tekst ‘’CAMPEÓN DEL MUNDO.’’ 1968 was het begin van enkele topjaren voor Estudiantes De La Plata. Zowel in 1968, 1969 als in 1970 werd de Copa Libertadores gewonnen door de Argentijnse topclub. De Copa Libertadores is de Champions League van Zuid-Amerika. Shirtsponsor van de club is DirecTV sports. Dit staat in grote witte letters op de voorkant van het shirt. In tegenstelling tot vele andere Zuid-Amerikaanse voetbalclubs, staat op het shirt van Estudiantes alleen de naam van de hoofdsponsor. Echter staat deze naam niet alleen op de voorkant van het shirt maar is deze ook terug te vinden op de achterkant van het uitshirt. Het tenue wordt gecompleteerd door zowel een witte voetbalbroek als witte kousen.

Estudiantes De La Plata voetbalshirt kopen

Het is op dit moment nog niet mogelijk om het shirt van Estudiantes in Europa te kopen. Wel is het mogelijk om een fan t-shirt of een vette hoodie van de club te bestellen. Deze vind je in het overzicht hiernaast of hieronder of in deze SHOP! Bij al deze shirts heb je de mogelijkheid tot bedrukking van het shirt met naam en rugnummer. Directe Levering gegarandeerd!