Truien en training tops in de SALE | Vergeet niet te vergelijken!

De lente en zomer zijn in aantocht en dat betekent dat je langzaam aan afscheid kunt nemen van je trui. Al is het natuurlijk tijdens zomeravonden ook heerlijk om een trui of een hoodie boven je korte broek te dragen! Voor voetballers geldt eigenlijk hetzelfde. Aan het begin van het seizoen (hartje zomer dus) zien we voetballers alleen in het trainingsshirt. De trainingstrui wordt pas medio september weer uit de kast gehaald, wanneer de herfst in aantocht is.

Het is dan ook logisch dat heren truien in de lente en zomer goedkoper zijn. Winkels beginnen doen de truien dan vaak in de uitverkoop, omdat er minder vraag naar is. Hetzelfde geldt voor de voetbaltops- en truien. Ook deze zijn met name van februari tot mei veel goedkoper dan de andere maanden van het jaar. Wees overigens niet te snel met bestellen. Het is namelijk raadzaam om de prijs van truien te vergelijken.

Wij deden vandaag een kleine steekproef om te onderzoeken of onze stelling klopte en bekeken daarbij de training tops van Nike. Dit zijn perfecte truien om in te trainen en te sporten. Dit komt omdat deze truien zijn uitgerust met de zogenaamde Nike Dri Fit technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat zweet naar de buitenkant van de tops wordt getransporteerd en je dus geen last van zweet en vocht hebt tijdens het sporten en trainen. Een ander kenmerk van deze truien zijn de speciale duimgaten aan de onderkant van de mouwen. Tegenwoordig rusten bijna alle sportmerken hun training sweaters uit met duimgaten. Hierdoor vallen de truien nog strakker om het lichaam en tegenwoordig geldt: hoe meer slim fit, hoe lekkerder tijdens het sporten. Aan de slim-fit pasvorm van de trainingstruien dragen ook de raglanmouwen bij. Kenmerkend aan raglanmouwen is dat deze naadloos aansluiten op de armen. Verder heeft Nike de training tops uitgerust met een speciaal elastisch materiaal, die ook dit effect bewerkstelligen. De training tops van Nike zijn daarnaast niet alleen functioneel, ze zien er ook nog eens snel uit. Het Amerikaanse sportmerk heeft de mouwen dit seizoen namelijk uitgerust met een design van flitsende strepen. Dit is kenmerkend voor het Vapor template van het merk dat onder andere kledingsponsor is van clubs als FC Barcelona, Paris Saint Germain, Inter Milan, AS Roma, Chelsea, Tottenham Hotspur en Galatasaray. Verder bevatten de training tops van Nike een rits tot de borst, waardoor het ook nog eens lijkt alsof je een modieuze trui aan hebt.

We gingen er stiekem van uit dat de plain trainingstrui van Nike in de webshop van het merk het goedkoopst was. Dit bleek echter niet het geval. Hoewel de truien bij Nike wel afgeprijsd zijn, van € 55,- naar € 38,50, zijn deze bij twee andere grote webshops (ASOS en Wehkamp) nog goedkoper! Bij deze webwinkels zijn de truien slechts € 25,-! Naar aanleiding van dit kleine onderzoekje vergeleken we ook andere casual en sporttruien. Hieruit konden we niet direct concluderen dat je een trui in deze SALE periode goedkoper bestelt bij de webshop van een retailer dan bij de webshop van het merk. De ene keer bestel je een trui goedkoper bij het merk en de andere keer weer bij een shop! Wel zijn er momenteel meer dan 1000 truien in de uitverkoop, dus sla je slag! En vergeet vooral niet de prijzen te vergelijken als je kleding of voetbalschoenen gaat kopen!