Spaanse vrouwenelftal voetbalshirt 2019-2021

Het nieuwe voetbalshirt van het Spaanse vrouwenvoetbalelftal is vandaag (hoe toepasselijk op de dag van de vrouw) officieel bekend gemaakt door adidas en de Spaanse voetbalbond. In dit nieuwe thuisshirt spelen de vrouwen van Spanje de wedstrijden tijdens het WK van 2019 in Frankrijk. Daarin nemen de Spaanse dames het op tegen Duitsland, China en Zuid Afrika. Daarnaast wordt het shirt gedragen in de EK-kwalificatie en oefenwedstrijden in de periode 2019-2021. Check hieronder alle details van het nieuwe tenue van het Spaanse dameselftal.

WK 2019 voetbalshirt Spaanse vrouwenelftal

Het nieuwe voetbalshirt van het Spaanse vrouwenelftal is een nog modernere variant van het voetbalshirt dat de mannen van Spanje dragen. Daarmee is het voetbalshirt van de Spaanse dames gebaseerd op het voetbalshirt van 1994. Het shirt is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de dunne, horizontale navy blauwe lijnen. Daarnaast bevat de rechterkant van het shirt een print van driehoeken/chevrons. Deze chevrons vervagen naar de onderkant van het shirt en deze bestaan ook weer uit dunne strepen. Dit effect wordt door adidas het GLITCH effect genoemd en komt ook terug in de voetbalshirts van het vrouwenelftal van Zweden en Duitsland. Alles om de tegenstanders angst in te boezemen! Het shirt is bovendien uitgerust met een ronde hals in het navy blauw en ook de drie strepen van adidas op de schouders hebben deze kleur. De linker borst bevat het logo van de Spaanse voetbalbond, de Real Federación Española de Fútbol (RSFF). Waar boven het logo van de RFFF op de voetbalshirts van mannen een ster staat, is deze niet aanwezig op de dames voetbalshirts. De reden hiervan is dat het Spaanse vrouwenelftal nooit eerder wereldkampioen werden en de mannen wel (in 2010). De achterkant van het Spanje voetbalshirt bevat overigens geen print en is egaal rood. Het nieuwe Spanje damestenue wordt compleet gemaakt door een navy blauw broekje met aan de zijkanten gele adidas strepen. De kousen zijn ook een combinatie van deze kleuren. Op beide items staan uitingen van de voetbalbond en adidas. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe voetbalshirts van het Spaanse dameselftal dat vanaf nu gedragen wordt door speelsters als Guijarro, Hermoso, Boquete, Putellas, Losada, Sampredro, Torrejón en andere sterspeelsters van Spanje.  Check bovendien het nieuwe uitshirt. 

Dames voetbalshirt Spanje bestellen

Het vrouwenvoetbalshirt van Spanje kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit shirt is voor volwassenen beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL en voor kinderen in de maten 128, 140, 152, 164 en 176. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 80,- en voor kinderen € 70,-. In deze webwinkels kun je het shirt uiteraard laten voorzien van de officiële bedrukking en check je ook goedkope t-shirts van het land! Directe levering gegarandeerd

Bestel je Spanje voetbalshirt altijd in deze SHOP! 

OF in deze winkel!  (inclusief goedkope t-shirts en hoodies)