Zweedse vrouwenelftal voetbalshirt 2019-2021

Het voetbalshirt van het vrouwenelftal van Zweden is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor adidas en de Zweedse voetbalbond.  In dit voetbalshirt speelt het Zweedse vrouwenvoetbalelftal de thuiswedstrijden gedurende de periode 2019-2021 en dus ook de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2019 in Frankrijk. Zweden neemt het in het toernooi in de poulefase op tegen Thailand, Chili en de Verenigde Staten. Daanaast wordt het tenue gedragen in de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK! Check hieronder alle details van het nieuwe vrouwenvoetbalshirt van Zweden.

WK 2019 thuisshirt Zweedse vrouwenelftal

Glitch is dit jaar het thema in de dames voetbalshirts van adidas. Het glitch effect is ook onderdeel van het nieuwe thuisshirt van het vrouwenelftal van Zweden. Het shirt is overwegend geel met navy blauwe details. De navy blauwe accenten komen met name terug aan in print aan weerszijden van het shirt. Deze print bestaat uit dunne, horizontale lijnen met verschillende lengtes. Deze lijnen vormen de contouren van het land. Dit design is geïnspireerd door de tenues van Zweden uit 1994. Ook het voetbalshirt van het Duitse vrouwenelftal bevat een speciaal glitch effect. Verder bevat het shirt van Zweden dunne, horizontale strepen over het shirt en is het uitgerust met een ronde hals in het navy blauw. De drie adidas strepen op de schouders hebben ook deze kleur. Op het midden van de borst staan het adidas performance logo en het embleem van de Zweedse voetbalbond, de Svenska Fotbollsförbundet (SvFF). Adidas verzorgt sinds 2013 de tenues van zowel de mannen als vrouwen van Zweden. De dames van Zweden werden nog nooit wereldkampioen. Wel werd het land in 1984 Europees kampioen en verloor het de finale van de Olympische Spelen in 2016. Het nieuwe tenue van het vrouwenvoetbalelftal van Zweden wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten gele adidas strepen. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie en uiteraard prijken op beide items ook uitingen van adi en de voetbalbond.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe thuisshirts van het vrouwenelftal van Zweden.  Dit tenue wordt vanaf nu gedragen door speelsters als Caroline Seger, Kosovare Asllani, Nilla Fischer, Hedvig Lindahl, Sofia Jakobsson en andere speelsters. Check ook het nieuwe uitshirt. 

Voetbalshirt Zweedse vrouwenelftal kopen

Het nieuwe dames voetbalshirt van Zweden kun je vanaf medio nu bestellen in de onderstaande winkel. Dit shirt is beschikbaar in de volgende damesmaten: XS, S, M, L en XL. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 85,- en voor kinderen is het shirt € 70,-. In deze online winkel kun je het shirt van Zweden ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of check je goedkope t-shirts en hoodies. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Zweden voetbalshirt altijd in deze SHOP! 

of in deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts en hoodies)