Zweden voetbalshirts 2024-2025 in teken midzomerdagen

De nieuwe Zweden voetbalshirts 2024-2025 zijn vandaag officieel bekend gemaakt door de voetbalbond en adidas. In deze voetbalshirts speelt het Zweedse voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026. Het mannenelftal heeft zich namelijk niet gekwalificeerd voor Euro 2024. De vrouwen van Zweden spelen in deze tenues tijdens de voorbereiding op het EK van 2025 in Zwitserland. Ook dit jaar is adidas de producent van de Zweden tenues. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2013.

Zweden thuisshirt 2024-2025

Het Zweden thuisshirt 2024-2025 is geïnspireerd door de midzomerdagen in Zweden, de periode van het jaar waarin de zon nooit volledig ondergaat en de langste dag van het jaar is aangebroken. Het Zweden voetbalshirt is natuurlijk weer overwegend geel en bevat een design van cirkels over de body van het voetbalshirt, welke symbool staan voor de zon tijdens de midzomerdagen in het land. Qua design hebben beide nieuwe Zweden voetbalshirts de kenmerken van het adidas TIRO24 template. Dit template is geïnspireerd door het Teamgeist template van 2006, het template dat adidas voor alle tenues gebruikte tijdens het seizoen 2006-2007. Dit template wordt gekenmerkt door het gebruik van golven en diagonale banen. Op het Zweden thuisshirt hebben de golven ter hoogte van de schouders en op de zijkanten de andere kleur van de Zweedse vlag: navy blauw. Deze kleur komt ook weer terug in de band rondom de v-hals, welke ook een subtiele lichtblauwe baan bevat, geïnspireerd door de heldere skyline tijdens de midzomerdagen. Ook de adidas strepen op de schouders zijn lichtblauw. Op de rechterborst prijkt het adidas performance logo en de linkerborst is uitgerust met het logo van de Zweedse voetbalbond, de Svenska Fotbollförbundet (SvFF). In de nek op de achterzijde van het tenue staat de naam van het land: SVERIGE. Het Zweden thuistenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een gele golf. Deze golf loopt als het ware door van het voetbalshirt. Opvallend is dat de voetbalbroekjes geen adidas strepen hebben. Wel staan de logo’s van de voetbalbond en adidas op het Zweden thuisshort. De sokken zijn geel met een verticale navy blauwe golf. Op de sokken ontbreken ook de adidas strepen.

Zweden uitshirt 2024-2025

Het adidas Zweden uitshirt 2024-2025 heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar dan in een nog opvallendere kleurencombinatie. Het voetbalshirt is namelijk diep blauw met roze en gele accenten. De fuchsia tint komt terug in de adidas strepen op de schouders en in de golven ter hoogte van de schouders en op de zijkanten. Ook het Zweden uitshirt bevat een patroon van cirkels op de body. Verder is het uitshirt uitgerust met een speelse y-collar met daaromheen een gele lijn. Ook de logo’s van adidas en de Zweedse voetbalbond op de borst zijn geel. Het Zweden uittenue wordt gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een roze golf. De sokken zijn ook donkerblauw met een verticale roze golf. Ook op het broekje en de sokken van het uittenue ontbreken de adidas strepen.

Zweden voetbalshirt bestellen

De nieuwe adidas Zweden voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn het thuisshirt en uitshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 22,95. In deze webshops kun je de Zweden tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je de nieuwste trainingskleding!

Zweden voetbalshirts 2024-2025 in teken midzomerdagen
Zweden voetbalshirts 2024-2025 in teken midzomerdagen
Zweden voetbalshirts 2024-2025 in teken midzomerdagen
Zweden voetbalshirts 2024-2025 in teken midzomerdagen