Zweden voetbalshirts 2022-2023

De nationale voetbalbond van Zweden en kledingsponsor adidas hebben nu ook de nieuwe Zweden voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt het Zweedse voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 en de Nations League wedstrijden in de periode 2022-2023. Zweden heeft zich namelijk niet geplaatst voor het WK in Qatar. De nieuwe tenues worden bovendien gedragen door het vrouwenvoetbalelftal van Zweden en alle jeugdteams. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Zweden voetbalshirts. Het Duitse sportmerk heeft sinds medio 2013 een samenwerkingsverband met de Zweedse voetbalbond.

Zweden thuisshirt 2022-2023

Het Zweden thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het Zweden voetbalshirt van 1994. In dit voetbalshirt speelde het Zweedse voetbalelftal onder andere op het WK in de Verenigde Staten. Zweden behaalde daar de halve finale, waarin het uitgeschakeld werd door de latere winnaar Brazilië. In de strijd om de derde plaats versloeg Zweden Bulgarije met 4-0. Bij Zweden speelden in deze periode spelers als Henrik Larsson, Brolin, Andersson, Mild, Ingesson en Nilsson. In 1994 was adidas ook kledingsponsor van het Zweedse nationale team en aan het design van het tenue van destijds is nu een moderne twist gegeven. Het Zweden thuisshirt is natuurlijk volledig geel en bevat een design van verticale banen. In deze banen is door adidas een gradiënt effect verwerkt. Verder bevat het tenue zowel blauwe als donkerblauwe accenten. De ronde hals heeft deze kleurencombinatie en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en de band aan de onderkant van de achterkant van het tenue. De logo's zijn centraal op het tenue geplaatst. Het nieuwe adidas logo prijkt in het navy blauw boven het logo van de Zweedse voetbalbond, de Svenska Fotbollförbundet (SvFF). Het adidas performance logo wordt het 3Bar logo genoemd, omdat het logo alleen nog maar de drie diagonale blokken bevat en niet meer het woordmerk van adidas. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt prijkt de naam van het land: SVERIGE. Het Zweden thuistenue wordt gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten gele adidas strepen. De achterkant van het Zweden voetbalbroekje is iets langer en bevat een blauwe lijn. Op de voetbalbroekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en adidas. De kousen zijn wit en bevatten aan de bovenkant drie adidas strepen in de kleuren van de vlag. Twee van de strepen zijn blauw en de middelste streep is geel. Op het midden van de kousen prijkt weer de naam van het land in een gele en blauwe baan.

Zweden uitshirt 2022-2023

Het Zweden uitshirt 2022-2023 is ook geïnspireerd door het uitshirt van 1994. Dit voetbalshirt is wit en bevat blauwe, gele en navy blauwe accenten. Dit is de kleurencombinatie van de overlappende V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen. De adidas strepen zijn in stijl van de nationale driekleur. Twee van de strepen zijn blauw en de middelste baan is geel. De zijkanten van het voebtalshirt bevatten een blauwe taping. De logo's van adidas en de voetbalbond staan ook op het Zweden uitshirt centraal op de borst. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt de naam van het land. Het Zweden uittenue wordt compleet gemaakt door hetzelfde voetbalbroekje en dezelfde kousen als het thuistenue.

Zoals alle adidas voetbalshirts zijn de Zweden tenues uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe adidas Zweden voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door zowel het mannen- als vrouwenelftal van Zweden.

Zweden voetbalshirt bestellen

De nieuwe Zweden voetbalshirts kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de voebtalshirts € 90,- en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) € 70,-. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 38,- en de kousen zijn € 22,-. In deze winkels kun je de Zweden voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!

Bestel de Zweden voetbalshirts direct in de officiële adidas SHOP

of deze winkel! 

of deze Zweden fanshop (inclusief officiële bedrukking)

Zweden thuisshirt 2022-2023

Zweden thuisshirt 2022-2023

Zweden uitshirt 2022-2023