23 november 2015

Schotland voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe Schotland voetbalshirts voor 2016-2017 zijn vandaag officieel gelanceerd door de Schotse voetbalbond en kledingsponsor Adidas. In deze voetbalshirts speelt Schotland de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende 2016-2017. Het nationale elftal van Schotland heeft zich niet geplaatst voor Euro 2016. In een poule met Duitsland, Polen, Ierland, Gibraltar en Georgië werd Schotland vierde, waardoor het zich niet plaatste voor het EK. Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 is Schotland ingedeeld in poule F met Engeland, Slowakije, Slovenië, Litouwen en Malta. De Schotse voetbalbond en Adidas hebben tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt en het nieuwe uitshirt van de Schotten gelanceerd. Beide nieuwe voetbalshirts hebben een opvallend design.

Schotland thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Schotland thuisshirt 2016-2017 is overwegend blauw en wordt gekenmerkt door de tartan print over de romp van het voetbalshirt. De tartan print over het voetbalshirt zijn de burbery achtige vakjes in twee tinten blauw over het gehele shirt. Dit design zien we ook terug bij het nieuwe uitshirt van Bosnië & Herzegovina. Met deze print lijkt het nieuwe thuisshirt van Schotland gebaseerd op de voetbalshirts die het nationale elftal droeg tijdens het WK van 1998 in Frankrijk. Verder bevat het nieuwe voetbalshirt van de Schotten een witte v-hals en witte mouwen met daarover de drie donker blauwe strepen van Adidas. De achterkant van het shirt bevat ook de tartan print en aan de bovenkant de vlag van het land. De rechter borst is voorzien van het logo van de Duitse kledingsponsor. Adidas is sinds 2010 kledingsponsor van Schotland en zal dat in ieder geval tot 2018 blijven. De andere borst bevat het logo van de Schotse voetbalbond Scottish Football Association (SFA). Het nieuwe Schotland thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten blauwe Adidas strepen. Bovendien zijn de logo's van Adidas en de SFA vertegenwoordigd op de shorts. De kousen zijn bijna geheel navy blauw met witte accenten.

Schotland uitshirt 2016-2017

Het nieuwe uitshirt van Schotland voor 2016-2017 heeft vooral een opvallende kleur. Dit voetbalshirt is geheel roze. Deze kleur is gebaseerd op de kleuren die het nationale elftal van Schotland in tenminste negen wedstrijden droeg in de periode 1881-1951. In In deze periode speelde het nationale elftal van Schotland een aantal keer in horizontaal geel/roze gestreepte voetbalshirts. Dit waren de kleuren van paardenracer en eigenaar Lord Rosebery. Lord Rosebery (Archibald Philip Primrose) was de voorzitter van de Schotse voetbalbond deze periode en een fervent paardenracer. Verder bevat het nieuwe voetbalshirt van Schotland zwarte accenten. De zwarte accenten komen terug in een vlak over de schouders en in de drie strepen van Adidas over de schouders. Ook bevat het shirt een zwarte ronde hals en komt de vlag van het land terug aan de achterkant van het voetbalshirt, net onder de kraag. De logo's van Adidas en de Schotse FA staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het nieuwe Schotland uittenue wordt gecompleteerd door een zwart short met aan de zijkanten roze strepen van Adidas. De kousen zijn ook overwegend zwart met roze accenten. Check hieronder de nieuwe Schotland voetbalshirts die door sterren als Brown, Paterson, Crichton en Corsie werden bekend gemaakt.

Schotland voetbalshirt kopen

Het nieuwe Schotland voetbalshirts 2016-2017 kan je vanaf januari kopen in de online Schotland shop. De prijs van het voetbalshirt voor volwassenen is € 80,- € 85,- en voor kinderen € 65,-. Je kan ook je Schotland voetbalshirt laten bedrukken met de officiële bedrukking van een eigen naam en nummer of één van de sterspelers. Check ook de Schotland fan t-shirts en retro shirts in de Schotland shop. Alles op voorraad!

Heb je een mening? Deel het hieronder!

Schotland -thuisshirt -2016-2017

Schotland -uitshirt -2016-2017