Rugnummers Oranje Leeuwinnen WK 2019 bekend

Gisteren zijn de rugnummers van de Oranje Leeuwinnen voor het WK van 2019 in Frankrijk bekend gemaakt. Dit zijn de nummers op achterkant van de voetbalshirts van het Nederlandse vrouwenelftal. Tijdens het WK dragen de vrouwen niet alleen een rugnummer, maar ook een borstnummer. Uiteraard zijn beide nummers hetzelfde. De rugnummers op de achterkant van de nieuwe voetbalshirts van de Oranje Leeuwinnen zijn wit met een oranje uitlijning. Verder worden de nummers gekenmerkt door het hoekige design. De nummers bevatten aan de onderkant bovendien het speciale Oranje Leeuwinnen KNVB logo.

In vergelijking met het EK van 2017 zijn de rugnummers vrijwel hetzelfde gebleven. De voormalige aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen Mandy van den Berg is er dit WK niet bij. Haar vroegere nummer, nummer 4, is vergeven aan Merel van Dongen. De verdedigster van Real Betis werd twee jaar geleden nog gepasseerd door bondscoach Sarina Wiegman, maar heeft nu dus een basisnummer gekregen. Verder zijn de eerste elf rugnummers precies hetzelfde als twee jaar geleden. Er is ook gehoor gegeven aan de wens van Jill Roord om met een ander nummer te spelen. Roord droeg bij de Oranje Leeuwinnen altijd nummer 12. Een aantal weken geleden gaf zij in media aan dat zij dat een lelijk nummer vond, omdat ze zich ook letterlijk de nummer 12 van de groep voelde en daarmee het vijfde wiel aan het wagen. Vanaf dit WK komt daar verandering mee. De speelster van Arsenal speelt tijdens het WK van Frankrijk namelijk met nummer 19. De nieuwbakken Ajax speelster Victoria Pelova speelt tijdens het WK met nummer 12.

Check hieronder het overzicht van de rugnummers van de Oranje Leeuwinnen. Wil je ook in een Oranje Leeuwinnen voetbalshirt met officiële bedrukking schitteren? Check het dan exclusief in de officiële Nike shop of DEZE WINKEL

De rugnummers van de Oranje Leeuwinnen bij het WK

1. Sari van Veenendaal (Arsenal)
2. Desiree van Lunteren (SC Freiburg)
3. Stefanie van der Gragt (FC Barcelona)
4. Merel van Dongen (Real Betis)
5. Kika van Es (Ajax)
6. Anouk Dekker (Montpellier)
7. Shanice van de Sanden (Olympique Lyon)
8. Sherida Spitse (Valerenga IF)
9. Vivianne Miedema (Arsenal)
10. Daniëlle van de Donk (Arsenal)
11. Lieke Martens (FC Barcelona)
12. Victoria Pelova (ADO Den Haag/Ajax)
13. Renate Jansen (FC Twente)
14. Jackie Groenen (FFC Frankfurt/Manchester United)
15. Inessa Kaagman (Everton)
16. Lize Kop (Ajax)
17. Ellen Jansen (Ajax)
18. Danique Kerkdijk (Bristol City)
19. Jill Roord (Bayern München/Arsenal)
20. Dominique Bloodworth (Arsenal/Wolfsburg)
21. Lineth Beerensteyn (Bayern München)
22. Liza van der Most (Ajax)
23. Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg)