11 maart 2019

Oranje Leeuwinnen WK 2019 voetbalshirt

Het nieuwe voetbalshirt van de Oranje Leeuwinnen is vandaag officieel gelanceerd. In dit nieuwe thuisshirt spelen de vrouwen van Oranje de wedstrijden gedurende de periode 2019-2020. In dit shirt spelen de Leeuwinnen dus ook tijdens het WK van 2019, welke in juni en juli plaats vindt in Frankrijk. In de poulefase neemt het vrouwenelftal van Nederland het op tegen Kameroen, Canada en Nieuw Zeeland. Daarnaast spelen de Oranje Leeuwinnen in dit voetbalshirt de EK-kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2021. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nike een dedicated voetbalshirt voor het vrouwenelftal van Nederland lanceert. Eerdere shirts hadden namelijk altijd hetzelfde design als het tenue van de mannen.

Fan van de Oranje Leeuwinnen? Bestel het shirt vanaf nu in de officiële Nike shop of DEZE WINKEL of deze winkel! 

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt en tenue 2019-2020 

Nooit eerder lanceerde Nike een speciale collectie voor de Oranje Leeuwinnen. Het voetbalshirt van het dameselftal van Oranje werd altijd tegelijkertijd gelanceerd met het voetbalshirt van de mannen en dit shirt had dan ook hetzelfde design. Het enige verschil tussen beide tenues was dat het shirt voor de leeuwinnen een speciale dames fit had en dat de KNVB badge op de linker borst een leeuwin in plaats van een leeuw bevatte. Daar is vanaf nu verandering in gekomen. Uiteraard is het shirt geheel oranje en bevat het een graphic print. Deze print is geïnspireerd door de successen van de Oranje Leeuwinnen (met name het winnen van het EK in 2017) en een belangrijk symbool van Nederland, namelijk de tulp. De print over het shirt van de Leeuwinnen bestaat uit drie hoeken, die de structuur van een tulp symboliseren. De body van het shirt bevat dan ook twee tinten oranje. Verder is het shirt gebaseerd op het nieuwe template van Nike. Het voetbalshirt van de leeuwinnen bevat namelijk de zogenaamde Vapor hals van Nike. De hals is een combinatie van een rechte en diagonale hals en bevat een wit binnengedeelte met flitsende oranje strepen. Een ander kenmerk is de flitsende print van zigzagstrepen over de mouwen en schouders van het voetbalshirt. Verder is het tenue uitgerust met verschillende accenten. Zo bevat de binnenkant van het shirt de Hollandse kroon en bevat de binnenkant en achterkant van de hals een witte taping. De taping aan de achterkant is uitgerust met een oranje leeuwin.

De rechter borst bevat de badge van de KNVB. Sinds 2017 is deze badge anders dan de badge op de voetbalshirts van de heren van het Nederlands Elftal. De badge van de vrouwen bevat namelijk een leeuwin in plaats van een leeuw. Een ander verschil met de tenues van de mannen van Oranje is dat de mouwen van het dames voetbalshirt wat langer zijn. Verder prijkt de swoosh van Nike op de linker borst van het voetbalshirt. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 1996 zowel de tenues van de heren als vrouwen van Oranje.

Het nieuwe WK 2019 thuistenue van de Oranje Leeuwinnen wordt compleet gemaakt door een geheel oranje voetbalbroekje. Deze bevat aan de zijkanten dezelfde zigzagstrepen als op de schouders van het tenue en de broekjes zijn ook uitgerust met de logo's van Nike en de KNVB. De voetbalbroekjes hebben een speciale ronding aan de onderkant. De kousen zijn oranje met aan de bovenkant een witte band. Opvallend is dat de kousen ook de all-over print van een tulp bevatten. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe tenue van Oranje, welke vanaf nu gedragen wordt door speelsters als Lieke Martens, Miedema, Spitse, van den Donk, Groenen, van den Sanden en nog meer speelsters. Check ook het nieuwste uitshirt!  

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt bestellen

Het nieuwe tenue van de Oranje Leeuwinnen kun je pas vanaf 16 mei bestellen in de onderstaande webshops. Deze shirts zijn beschikbaar in de maten XS, S, M, L en XL voor vrouwen. De prijs van het shirt is € 85,- en kan je natuurlijk ook laten bedrukken met jouw favoriete speelster of een eigen naam en nummer. Check ook het overzicht met beschikbare oranje producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Oranje Leeuwinnen voetbalshirt in DEZE WINKEL 

of de officiële Nike shop 

of deze winkel!