11 maart 2019

Oranje Leeuwinnen uitshirt 2019-2020

Nike en de KNVB hebben ook een geheel nieuw uitshirt voor de Oranje Leeuwinnen uitgebracht vandaag. Dit shirt werd tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt gereleased. Dit uitshirt wordt door de leeuwinnen gedragen tijdens de uitwedstrijden in de periode 2019-2021. Dit betekent dat het voetbalshirt door het keurkorps van Sarina Wiegman onder andere gedragen wordt tijdens de uitwedstrijden op het WK 2019 in Frankrijk. Hierin nemen het vrouwenelftal van Nederland het in de poulefase op tegen Kameroen, Nieuw Zeeland en Canada. Het nieuwe uittenue wordt ook gedragen in de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2021! Benieuwd naar alle ins en outs van het tenue? Check het hieronder!

Fan van de Oranje Leeuwinnen? Bestel het shirt vanaf nu in de officiële Nike shop of DEZE WINKEL of deze winkel! 

Oranje Leeuwinnen uit shirt en tenue WK 2019

Het nieuwe uitshirt van de Oranje Leeuwinnen voor 2019-2021 betreft het eerste echte dedicated tenue voor de leeuwinnen. Eerdere tenues hadden namelijk altijd hetzelfde design als de tenues van de mannen van Oranje. Sinds dit jaar is Nike daarvan afgestapt en met succes, zo lijkt. Het thema van het shirt is de creatieve speelstijl waarmee de leeuwinnen in 2017 Europees kampioen werden in combinatie met een Nederlands symbool, de tulp. Deze facetten komen namelijk geheel terug in het nieuwe uitshirt. De kleur van het shirt is wel hetzelfde gebleven. Het uitshirt van de Oranje Leeuwinnen is namelijk licht blauw en bevat een all-over print van driehoeken. Deze driehoeken/chevrons symboliseren de vorm van een tulp en hebben verschillende tinten licht blauw. Qua template heeft Nike een update aangebracht in het vorig jaar geïntroduceerde Vapor template van het sportmerk. Met name in het design van de hals heeft het Amerikaanse sportmerk een verandering aangebracht. Het shirt bevat een combinatie van een rechte hals en diagonale hals in het licht blauw. De binnenkant van de hals is uitgerust met een blauwe taping. Deze taping loopt door over de nek aan de achterkant van het shirt en hierin is een leeuwin verwerkt. Een ander symbool staat aan de binnenkant van de hals. Hier prijkt namelijk een Hollandse kroon in het oranje. Onderdeel van het template zijn ook de zigzag strepen over de mouwen en deze ontbreken dan ook niet op de mouwen. Op de borst staan verder de logo’s van de KNVB en Nike. Het logo van de KNVB betreft een speciaal embleem voor de leeuwinnen. In tegenstelling tot de badge op de tenues voor mannen bevatten de tenues van de Oranje leeuwinnen een badge met een leeuwin in plaats van een leeuw. Een ander verschil aan de tenues voor de dames van Oranje is het feit dat deze shirts wat langere mouwen bevatten.

Het nieuwe uittenue van de Oranje leeuwinnen wordt compleet gemaakt door een licht blauw broekje met aan de zijkanten zigzagstrepen en op de pijpen de logo’s van Nike en de KNVB. De kousen zijn licht blauw en bevatten ook de all-over tulpenprint. De bovenkant van de kousen is navy blauw. Zoals we van Nike gewend zijn, zijn de tenues gemaakt van gerecycled plastic en uitgerust met de Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe uitshirt van de Oranje Leeuwinnen, welke vanaf nu gedragen wordt door speelsters als Lieke Martens, Van den Sanden, Van de Donk, Spitse, Miedema, van Es, van der Gragt en nog meer sterspeelsters.

Oranje Leeuwinnen voetbalshirt kopen

Het nieuwe uitshirt van de vrouwen van Oranje kun je pas vanaf 16 mei bestellen in de onderstaande webshops. Dit kan voor volwassenen in de maten XS, S, M, L en XL en voor kinderen in de maten 128, 140, 152, 164 en 176. Voor volwassenen heeft het tenue een prijs van € 84,95 en voor kinderen is het shirt € 69,95. In deze webshops kun je de tenues van de Oranje Leeuwinnen natuurlijk ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt! Check ook andere producten van het vrouwenelftal!

Bestel je Oranje Leeuwinnen voetbalshirt in DEZE WINKEL

of scoor het shirt in de officiële Nike shop

Voor andere fan artikelen van Nederlands elftal bekijk DEZE WEBSHOP