Roze voetbalshirt

Een roze voetbalshirt, tenue of roze trainingskleding wordt allang niet meer alleen door vrouwen gedragen. Steeds meer zaalvoetbalteams, bedrijven, maar ook ander groepen die zich tijdens een toernooi willen onderscheiden, kiezen voor een roze tenue! We horen vaak dat het nog een hele zoektocht zijn om een geschikt tenue te vinden. Je komt een shirt tegen, maar kunt er geen bijpassend broekje en kousen van hetzelfde merk van vinden. En omdat het soms om een eenmalig toernooi gaat, is prijs een belangrijke factor! In dit artikel geven we je wat richting om jouw team te voorzien van een mooi roze tenue, waarin jullie kunnen schitteren tijdens een toernooi!

Een korte historie

Sinds Barcelona in 2020-2021 een roze uitshirt had, zien we de vraag naar roze voetbalshirts bij zowel mannen als vrouwen toenemen. Roze wordt over het algemeen vaak geassocieerd met vrouwen, maar wist je dat dat in de middeleeuwen anders was? In de achttiende eeuw was het normaal dat jonge mannen roze kleding droegen met een print van bloemen. Roze lijkt namelijk op rood, dat in die tijd werd geassocieerd met strijdbaarheid en passie. In het Verenigd Koninkrijk wordt vaak nog de uitdrukking ''In The Pink'' gebruikt, wat betekent dat iemand zowel mentaal als lichamelijk fit is. Dat zullen de oprichters van Juventus ook gedacht hebben. De club uit Turijn droeg in haar begin jaren (rond 1900) namelijk een roze overhemd (met zwarte das). In 1903 stapte de club pas over naar het traditioneel zwart/wit gestreepte voetbalshirt. In 2015-2016 doeg ''I Bianconeri'' overigens nog een roze uitshirt. Een andere Italiaanse voetbalclub, Palermo FC, draagt al sinds 1907 een roze thuisshirt. Inmiddels speelt de ''Rosanero'' in de Serie C, maar altijd bleef de club trouw aan haar clubkleuren. Het afgelopen decennium droegen clubs als FC Barcelona, Real Madrid en Leicester City ook een roze uitshirt.

Roze sportshirt van Nederlandse bodem

Tot zover wat historie over de kleur in combinatie met kleding en sportshirts/voetbalshirts! Als je op zoek bent naar een roze tenue, wil je natuurlijk gewoon weten waar je een betaalbaar shirt kunt scoren. Het leuke is dat je helemaal niet ver hoeft te zoeken. Een Nederlands sportmerk nota bene heeft een groot assortiment roze tenues in het assortiment. We hebben het hier over het merk Robey Sportswear. Voor veel voetballiefhebbers komt dit merk waarschijnlijk bekend voor. Het merk is namelijk de kledingsponsor van clubs als FC Groningen, Willem II, Sparta en FC Volendam. Bovendien verzorgt het in Rotterdam opgerichte sportmerk de kleding van meer dan 100 amateurclubs in Nederland. Het assortiment van Robey bevat verschillende roze items. Onze absolute favoriet is het Performance Shirt. Dit luxe trainingsshirt is volledig roze en bevat een zwarte taping op de mouwen, waarin het iconische logo van het merk is verwekt. Dit logo komt ook weer terug op de rechterborst. Het Performance Shirt bevat verder een ronde hals met daaronder een v-vormig design. Ook de zijkanten van dit teamwear shirt bevatten een zwarte taping. Dit voetbalshirt kan perfect gecombineerd worden met Performance voetbalbroekje. Dit broekje is zwart met aan de zijkanten een roze taping. Zwart matcht natuurlijk perfect met roze. Je kunt er ook voor kiezen om een plain zwart voetbalbroekje te kiezen. Hetzelfde geldt voor de sokken. Deze zijn zowel in het zwart als in het roze beschikbaar.

Lange mouwen

Veel teams spelen in de winter met een voetbalshirt met lange mouwen. Veel spotmerken lanceren alleen shirts met korte mouwen, maar Robey luistert graag naar de markt en heeft dus ook een tweetal roze sportshirts met lange mouwen in het assortiment. Het Catch voetbalshirt is zowel beschikbaar in een versie voor veldspelers als voor keepers. Dit voetbalshirt is fluoriserend roze en heeft een modieuze look met een dubbele kraag en bevat witte accenten. Alle Robey voetbalshirts bevatten overigens ter hoogte van de linker schouder een gouden klavertje vier, om je wat extra geluk mee te geven wanneer je deze voetbalshirts draagt! Daarnaast zijn de polyester shirts uit het assortiment van het sportmerk uitgerust met de zogenaamde BeyDry technologie. Dit systeem zorgt ervoor dat vocht en zweet naar de buitenkant van de tenues wordt getransporteerd. Hierdoor zijn de tenues ideaal om te dragen tijdens het sporten en trainen!

Bedrukking

Zoals je al kunt zien is er genoeg plaats op de tenues om deze te bedrukken met een bedrijfslogo, het logo van een sponsor of een clublogo. Vaak is de linkerborst gereserveerd om een clublogo te bedrukken en kan het midden van de shirts bedrukt worden met het logo van een sponsor. Als je ook nog op de achterkant van de tenues een naam en nummer wilt bedrukken, is dat ook nog een mogelijkheid! In de onderstaande winkel kun je zelf het lettertype kiezen van de bedrukken die jij op het shirt wilt. Bovendien is het mogelijk om de de broekjes te laten bedrukken!

Roze tenue bestellen

We hopen dat je wat kunt met deze informatie! In de onderstaande winkel kun je de in dit artikel besproken roze voetbalshirts zowel voor kinderen als voor volwassenen bestellen. Het Performance Shirt met korte mouwen is voor kinderen (maten 128, 140, 152 en 164) € 20,95 en voor volwassenen € 22,95. Het Catch voetbalshirt met lange mouwen is voor kinderen € 32,95 en voor volwassenen € 34,95. De broekjes bestel je al vanaf € 14,95 en de kousen vanaf € 8,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking van een clublogo, bedrijfslogo en namen en nummers. Met de code TEAMKLEDING scoor je bovendien 10% korting!

Bestel je roze tenue exclusief in deze Teamkleding SHOP!

Roze voetbalshirts