26 oktober 2017

Het gestreepte voetbalshirt - perfect voor ieder klassiek elftal

Ben je met je elftal, team, zaalvoetbalteam of bedrijf op zoek naar tenues om in te voetballen of zaalvoetballen? Én ben je ook nog eens op zoek naar een klassiek shirt? Dan hebben wij een goed tip, namelijk het gestreepte voetbalshirt. Het gestreepte is niet meer weg te denken in het hedendaagse voetbal en bestaat al meer dan 125 jaar! Dit geldt zowel voor het verticaal gestreepte shirt, ook wel het STRIPED voetbalshirt genoemd. Ook het horizontaal gestreepte voetbalshirt, het ''HOOPED SHIRT'' bestaat al meer dan 125 jaar. Wil je met je elftal ''classy'' op het veld verschijnen, dan kan het niet anders dan dat je voor een gestreept tenue kiest! Hieronder bespreken we welke keuzes je daarin hebt en waar je een gestreept shirt van goede kwaliteit en met korting kan bestellen. Lees en huiver!

Het horizontaal gestreepte voetbalshirt

Wanneer je aan een horizontaal (hooped) gestreept shirt denkt, denk je direct aan het voetbalshirt van Celtic, welke wordt gekenmerkt door de groene en witte horizontale banen. Sinds de oprichting van de Schotse club in 1888 speelt de club met een horizontaal gestreept shirt. Het horizontaal gestreepte shirt was destijds makkelijker om te produceren met het gebreide materiaal dat destijds als materiaal voor de voetbalshirts gebruikt werd. Meer dan 130 jaar na dato zijn de voetbalshirts met horizontale strepen niet meer weg te denken op de voetbalvelden. Ook de Engelse club Queens Park Rangers en Portugese club Sportings Lissabon spelen bijvoorbeeld met horizontaal gestreepte voetbalshirts. Toch, als je denkt aan een horizontaal gestreept shirt, dan denk je direct aan Celtic. Dit is dan ook de reden dat verschillende merken een speciale teamlijn hebben ontwikkeld met als naam ''Celtic.'' Ook het Duitse sportmerk JAKO en het Nederlandse voetbalmerk Robey hebben dit gedaan. Bij Robey heeft deze lijn echter de naam ''legendary.'' Het shirt is gewoon ook legendarisch. Zowel voor kinderen als voor volwassenen kan je redelijk voordelig een horizontaal gestreept shirt kopen. De Robey legendary shirts scoor je voor een prijs van € 34,95 met korte mouwen en € 37,95 met lange mouwen exclusief in deze SHOP. De JAKO Celtic tenues scoor je voor een prijs van € 24,95 met korte mouwen en € 27,95 voor volwassenen. Koop deze exclusief in deze winkel! Uiteraard geldt dat als je meerdere items wilt bestellen dat je dan een heerlijke korting geniet.

Verticaal gestreepte voetbalshirt

We mogen het verticaal gestreepte shirt natuurlijk niet vergeten. Bij een verticaal gestreept shirt denken wij eigenlijk direct aan de legendarische voetbalshirts van Italiaanse clubs als AC Milan, Juventus en Inter Milan. Het ''striped'' voetbalshirt werd pas rond 1883 geïntroduceerd. Dit was pas na de introductie van het horizontaal gestreepte voetbalshirt. Voetbalshirts met horizontale strepen waren gewoonweg goedkoper om te produceren en voor deze periode bestond er nog geen goede productiemethode voor verticaal gestreepte shirts. In 1883 veranderde dit, mede door het feit doordat er meer voetbalclubs ontstonden en clubs zich dus moesten onderscheiden met een ander design. Het verticale gestreepte shirt werd geboren. Het Engelse sportmerk BUKTA was één van de eerste merken die deze shirts produceerde. Tegenwoordig zijn de verticaal gestreepte shirts ook niet meer weg te denken. In bijna iedere grote competitie draagt een club wel het gestreepte tenue. Ook bij grote merken op het gebied van teamkleding zijn deze shirts gemeentegoed. JAKO heeft zelfs meerdere lijnen, waarbij gebruik is gemaakt van verticale banen. Het Santos shirt heeft daarvan het meest moderne design met een y-vormige hals. Dit shirt kan je voor kinderen kopen voor een prijs van € 24,95 en voor volwassenen voor € 27,95. Het Milan shirt is de editie met lange mouwen en een ronde hals. Dit shirt koop je voor kinderen voor een prijs van € 29,95 en voor volwassenen voor € 32,95. Check deze SHOP voor de gestreepte JAKO voetbalshirts.Ook  Robey Sportswear heeft verticaal gestreepte shirts in haar assortiment en deze lijn heeft de naam ''winner'.'' Deze shirts zijn net wat duurder en hebben een prijs van  € 34,95. Scoor deze exclusief in deze winkel!

Beschikbaarheid gestreepte voetbalshirts

Voor alle gestreepte voetbalshirts en tenues geldt dat deze in verschillende kleurencombinaties besteld kunnen worden en zowel voor volwassenen als kinderen. Vaak kan je de shirts hoe dan ook bestellen in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL, XXL, 3XL en 4XL. De volgende combinaties qua kleuren zijn daarbij beschikbaar:

  • Zwart/wit
  • Rood/wit
  • Groen/wit
  • Blauw/wit
  • Blauw/zwart
  • Zwart/geel
  • Rood/geel
  • Blauw/rood/wit