The Next E-Talent | De zoektocht naar een nieuwe FIFA genius!

Binnenkort zijn we weer een nieuw voetbalprogramma rijker! Op 2 maart start namelijk een nieuw programma op Videoland: The Next E-Talent! In het programma wordt op zoek gegaan naar het grootste talent onder de FIFA gamers. De winnaar van het programma bemachtigt zelfs een plek in het E-Game Team van Ruud Gullit! In dit artikel kunnen we al een klein voorproefje geven van het programma. En wist je ook dat Team Gullit een eigen voetbalshirt heeft? Dat voetbalshirt gaat de winnaar van The Next E-Talent dragen en mogen we natuurlijk niet onbesproken laten.

In oktober konden de FIFA talenten zich opgeven om aan het nieuwe programma van Videoland/RTL deel te nemen. Veel jonge talenten hebben die kans dan ook met beide handen aangepakt en dat is niet gek! E-Sport is al een aantal jaar populair onder jongeren en FIFA is al jarenlang de verkochte game in Europa. In Nederland spelen zelfs meer dan 1,5 miljoen spelers FIFA. Vanaf komende week is te zien hoe Team Gullit (onder leiding van Ruud Gullit himself) op zoek gaat naar nieuw talent voor het team. Dat gebeurt allemaal onder de bezielende leiding van Nederlands bekendste E-sporter Koen Weijland. Deze eindbaas is de professionele E-sporter van Nederland en heeft in de afgelopen tien jaar een indrukwekkende prijzenkast opgebouwd. Hij werd maar liefst drie keer FIFA wereldkampioen (2010, 2011 en 2015) en werd bovendien vijf keer Nederlands kampioen met Ajax. Inmiddels is Koen Weijland als e-Bondscoach verbonden aan de KNVB en werkt hij als analist langs de velden bij Europa League wedstrijden. 

In de eerste aflevering is te zien hoe de deelnemers zich presenteren op de selectiedag. Op deze selectiedag zijn elf spelers geselecteerd om de strijd aan te gaan voor die ene plek in Team Gullit. Die strijd speelt zich af op en rondom de H20 Campus in Purmerend. Dit is niet zo maar een battle. De elf kanshebbers moesten namelijk dag en nacht aanwezig te zijn. In deze enerverende dagen werden niet alleen de FIFA skills van de deelnemers getest, maar veel meer! Zo zie je hoe de E-Sporters zich zichzelf kunnen vermarkten en hoe ze online een groot publiek kunnen trekken. Ook de mentale en fysieke gesteldheid van de E-Sporters wordt op de proef gesteld. De campus vormde gedurende twee weken lang het decor van de talentenjacht, waarbij de talenten niet alleen beoordeeld, maar ook getraind werden door bekende andere talenten. Iedere aflevering vallen er spelers af en in de laatste afleveringen zie je de strijd tussen de laatste twee talenten, waarbij de winnaar een plek in de selectie van Team Gullit verovert.

Maar wat is Team Gullit nu precies? Het is de eerste professionele FIFA academy, waarvan Ruud Gullit de brand ambassador is. Op de academy, waarvan de winnaar van The Next E-Talent deel uit gaat maken, krijgen FIFA talenten de kans om zich te ontwikkelen tot de sterren van een nieuwe generatie. De E-sporters worden niet alleen ondersteund in hun FIFA skills, maar worden ook op andere vlakken gecoacht. De werkwijze van Team Gullit is inmiddels al succesvol gebleken, getuige het feit dat Dani Visser, uitkomend voor De Graafschap namens Team Gullit, afgelopen seizoen kampioen werd in de e-Divisie. De uitzendingen van de e-Divisie waren (en zijn komend seizoen weer te zien) op een speciaal Youtube kanaal. Tijdens de wedstrijden dragen de E-gamers natuurlijk ook het voetbalshirt van hun team. De spelers van Team Gullit dragen een speciaal Team Gullit voetbalshirt, die dus ook door de winnaar van The Next E-Talent gedragen gaat worden. Hiervoor is de academy vorig jaar een samenwerking aangegaan met Robey, de kledingsponsor van clubs als Willem II en Sparta (en vanaf volgend seizoen ook FC Groningen en FC Volendam). Omdat we liefhebbers zijn van voetbalshirts vertellen we maar al te graag over dat voetbalshirt. Het voetbalshirt is geheel in stijl van de kleuren van het Team Gullit logo ontworpen. Het tenue is namelijk een combinatie van donkerblauw en oranje. De bovenkant is oranje en wordt middels een chevron gescheiden van het blauwe gedeelte. Ook op de borst van dit voetbalshirt bevindt zich nog een witte v-baan. Het voetbalshirt bevat verder een ronde hals en op de borst staan de logo's van Robey en Team Gullit. Ongetwijfeld zullen we dit voetbalshirt en het speciale Team Gullit X Robey trainingspak ook te zien krijgen in de The Next E-Talent! 

Wij kijken nu al uit naar het nieuwe programma van Videland en hebben ook nog goed nieuws! Je kunt programma namelijk de eerste twee weken gratis streamen, waardoor je de eerste twee aflevering dus gratis kunt kijken. Bekijk vanaf 2 maart The Next E-Talent - Videoland!