22 maart 2018

Polen uitshirt 2018-2019

Tegelijkertijd met het nieuwe Polen thuisshirt is ook het uitshirt voor het WK van 2018 en de periode erna door Nike en de Poolse bond gelanceerd. Dit gebeurde onder het motto: ''SOAR, EAGLES, SOAR.'' De betekenis hiervan is ''Stijg, adelaar, stijg.'' In dit nieuwe voetbalshirt speelt speelt het Poolse de uitwedstrijden tijdens het WK van 2018 en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 op vreemde bodem. Polen neemt het tijdens het WK in ieder geval op tegen Colombia, Japan en Senegal. Meer weten over het WK 2018 uitshirt van het nationale elftal? Check hieronder de details.

Rood Polen uit shirt en tenue 2018-2019

Het Polen uitshirt voor 2018-2019 is zoals vrijwel altijd overwegend rood en wordt gekenmerkt door een diagonale strip van de linker bovenkant van het shirt naar de rechter onderkant. Deze brede strip bevat dunne, horizontale strepen, wat het shirt direct een flitsend effect geeft. Deze strepen symboliseren de vleugels van de adelaar. De adelaar maakt namelijk onderdeel uit van het wapen van het land en ook van het embleem van de voetbalbond. Een andere opvallend detail bevindt zich op de mouwen van het mogelijke nieuwe uittenue van het Poolse voetbalelftal. De mouwen en schouders bevatten namelijk ook een brede band, welke bestaat uit flitsende strepen in een iets lichtere tint rood. Dit zigzag patroon is onderdeel van het template waarop de nieuwe WK tenues zijn gebaseerd, het Nike Vapor Aeroswift template. Verder bevat het shirt een toelopende hals, welke naar het midden recht wordt. De binnenkant en achterkant van de hals bevatten een strip. Aan de buitenkant van de strip is weer de adelaar verwerkt. De linker borst van het tenue is uitgerust met de badge van de Poolse voetbalbond, de Polski Związek Piłki Nożnej (PZPN). De andere borst bevat de swoosh van Nike in het wit. Nike is sinds 2008 kledingsponsor van het nationale elftal en de andere vertegenwoordigende elftallen van Polen en heeft met de voetbalbond een langdurige samenwerking.

Het voetbalbroekje van het nieuwe uittenue van Polen is geheel rood. Nieuw aan de voetbalbroekjes van Nike is dat deze aan de zijkanten geen naden bevatten. Hierdoor ondervinden de spelers nog minder hinder van de shorts en kunnen ze nog vrijer bewegen. Uiteraard prijken ook de logo's van de voetbalbond en Nike op de shorts. De kousen zijn ook rood met subtiele, witte details. 

De nieuwe tenues van het nationale elftal worden voor het eerst gedragen in de oefenwedstrijd tegen Nigeria op 23 maart of in de wedstrijd tegen Zuid Korea op 27 maart 2018. In zowel het nieuwe thuisshirt als het nieuwe uitshirt speelt Polen de komende twee jaar. Check ook de details van het nieuwe thuisshirt.

Polen voetbalshirt bestellen

Het uitshirt van het Poolse elftal kan je vanaf nu in onderstaande online shops bestellen. Dit kan voor zowel kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) als voor volwassenen (S, M, L, XL en XXL). De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze winkels kan je het tenue van Polen natuurlijk ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de printing van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Wil je andere Polen producten bestellen? Check dan ook het overzicht met producten hiernaast of hieronder! Directe levering. 

Bestel het nieuwe shirt van Polen altijd in deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts)