22 maart 2018

Polen thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Polen WK 2018 shirt en tenue zijn vandaag door de Poolse voetbalbond en kledingsponsor Nike officieel gelanceerd onder het motto ''SOAR, EAGLES, SOAR.'' In dit voetbalshirt speelt het Poolse voetbalelftal de thuiswedstrijden tijdens het WK in Rusland en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020 gedurende 2018-2019. Tijdens het WK neemt het Poolse elftal het in de poulefase op tegen Colombia, Senegal en Japan. Nike is ook deze jaargang weer verantwoordelijk voor het design van de voetbalshirts van het Poolse voetbalelftal. Dit doet het Amerikaanse sportmerk sinds 2008. Meer weten over het nieuwe shirt? Check hieronder de details!

Polen WK 2018 thuis shirt en tenue

Het nieuwe voetbalshirt van het Poolse elftal is geïnspireerd door de trotse supporters van het nationale elftal. Hierin speelt met name de adelaar een grote rol. De adelaar is het nationale symbool van Polen en bovendien onderdeel van het logo van de Poolse voetbalbond. Twee jaar geleden, toen Polen de kwartfinale van het EK haalde, stond alles in het teken van de groei van de adelaar. Nu is het tijd voor het Poolse nationale elftal om boven zichzelf uit te steken. Polen heeft de status van een team dat serieus genomen moet worden en ze hebben de mentaliteit van een trotse underdog. Tot zover de symboliek van het nieuwe shirt!

Het nieuwe thuisshirt van het Poolse voetbalelftal is zoals altijd overwegend wit en bevat dit jaar opnieuw een all-over graphic print in het zilver/wit. Deze graphic print verwijst naar de vleugels van de adelaar, afkomstig uit het embleem van de Poolse voetbalbond. De graphic print bevindt zich in een diagonale band van de linker schouder naar de rechter onderkant van het shirt. Ook de mouwen hebben dit jaar een uniek design. Over de schouders en mouwen bevindt zicht deze jaargang een strip van flitsende, dunne strepen, waardoor het shirt direct opvalt wanneer de spelers van Polen het veld betreden. Deze print is geinspireerd door het nieuwe Nike Vapor Aeroswift template. Uiteraard bevat het nieuwe thuistenue van het Poolse elftal ook rode details, afkomstig uit de vlag van het land. Deze rode accenten bevinden zich in de kraag van het shirt. De kraag is aan de binnenkant ook voor een deel wit en dit staat ook symbool voor de Poolse vlag. Hier prijkt ook de Poolse adelaar. Verder heeft het tenue een toelopende kraag. Deze loopt namelijk diagonaal naar een rechte hals. Dit is ook een kenmerk van het nieuwe Nike Aeroswift template. De rechter borst is uitgerust met de swoosh van Nike in het rood en de ander borst bevat het embleem van de Poolse voetbalbond: Polski Związek Piłki Nożnej (PZPN). Aan de achterkant van het tenue is nog een detail verwerkt. Aan de bovenkant bevindt zich een witte strip, waarin de adelaar uit het embleem van de Poolse voetbalbond is verwerkt. 

Het thuistenue van Polen wordt compleet gemaakt wordt door een geheel wit broekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. Een nieuwe feature van de voetbalbroekjes van Nike is dat deze dit jaar niet zijn uitgerust met naden aan de zijkanten. Hierdoor ondervinden de spelers nog minder hinder en zijn ze bovendien beweeglijker. De zijkanten van het short zijn ook weer uitgerust met het zigzagpatroon, welke ook op de mouwen staat. De kousen zijn geheel wit. Zoals alle tenues van Nike zijn ook de WK 2018 voetbalshirts van Polen uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues, de shirts die de spelers ook daadwerkelijk dragen, bevatten ook de Nike Aeroswift technologie. 

In dit shirt speelt het Poolse voetbalelftal voor het eerst in de oefenwedstrijd tegen Nigeria (23 maart) en Zuid Korea (27 maart). Vanaf dan wordt het shirt gedragen door spelers als Lewandowski, Milik, Piszczek, Glik, Zielinski, Krychowiak en andere sterspelers. Dit tenue wordt gedurende twee jaar gedragen. Check ook de details van het nieuwe uitshirt. 

Polen voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Polen thuisshirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) en voor volwassenen (S, M, L, XL en XXL). De prijs van het shirt voor volwassenen is € 85,- en voor kinderen € 70,-. Het bijbehorende broekje is € 35.- in kindermaten en in volwassen maten €40,-. De kousen zijn € 18,-. In de onderstaande webshops kan je het tenue van het Poolse voetbalelftal ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële printing gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere producten van het land kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel het nieuwe shirt van Polen altijd in deze winkel! (inclusief goedkope t-shirts)