Officiële België bedrukking en rugnummers 2021-2022

De Belgische voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben inmiddels ook de officiële bedrukking voor de België voetbalshirts 2021-2022 gelanceerd. Dit betreft de bedrukking van de spelersnamen en nummers op de achterkant van de tenues waarin de Rode Duivels de EK 2021 wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 spelen. Zoals het design van de Rode Duivels tenues om de twee jaar verandert, krijgt ook de officiële bedrukking op het België thuisshirt en uitshirt om de twee jaar een update.

Stijl en kleur bedrukking België voetbalshirts 2021-2022

Sommige landen/voetbalbonden kiezen ervoor zelf een eigen stijl te ontwikkelen voor de bedrukking op de achterkant van de tenues, maar bij teams die bij adidas onder contract staan, ligt dat over het algemeen anders. De landen waarvan adidas kledingsponsor is hebben allemaal dezelfde bedrukking, maar dan in een andere kleur en ander logo van de voetbalbond. Dit betekent dat landen als België, Duitsland, Spanje, Rusland, Hongarije, Schotland en Wales allemaal dezelfde bedrukking hebben. De officiële adidas bedrukking voor de periode 2021-2022 is vrij standaard. De rugnummers op de achterzijde van het tenue zijn dit jaar dunner dan voorheen en hetzelfde geldt voor de letters van de namen van de spelers. De bedrukking op het België thuistenue heeft dit jaar dezelfde kleur als het adidas logo op de rechterborst, de v-hals en de band aan de onderkant van de mouwen. Deze is namelijk geel. De rugnummers van de officiële België bedrukking 2021-2022 bevatten dit jaar ook een design van diagonale flitsende strepen. Deze diagonale strepen zijn niet in de namen van de spelers verwerkt. De namen van de spelers staan dit jaar weer boven de rugnummers op de achterzijde van het voetbalshirt. Het opvallende aan de rugnummers van de Rode Duivels is dat deze niet het logo van de voetbalbond bevatten, terwijl de rugnummers van andere nationale elftallen veelal wel het logo van de voetbal aan de onderkant hebben. De UEFA en FIFA stellen het ook verplicht om een borstnummer op het tenue te dragen. De borstnummers op de België tenues hebben dezelfde stijl als de rugnummers en staan op het midden van de borst, net iets lager dan de logo’s van de KBVB en adidas. De borstnummers zijn logischerwijs ook kleiner dan de rugnummers. De rugnummers zijn ongeveer 25 cm lang en de borstnummers 10 cm.

De bedrukking op het België uitshirt 2020-2021 heeft dezelfde stijl als de bedrukking op het thuisshirt. Deze bedrukking is echter zwart. Deze kleur komt in het België uitshirt terug in de band aan de onderkant van de mouwen en het adidas logo.

Rugnummers België EK 2021

Bondscoach Roberto Martinez heeft inmiddels ook de rugnummers die de spelers op het tenue dragen tijdens het EK van 2021 gepresenteerd. De meeste selectiespelers van de Rode Duivels dragen deze rugnummers ook in de andere interlands van het nationale elftal. Soms kan dit echter ook verschillen, omdat er andere spelers opgeroepen kunnen worden. Check hieronder het overzicht van de EK 2021 rugnummers van België.

1. Thibaut Courtois
2. Toby Alderweireld
3. Thomas Vermaelen
4. Dedryck Boyata
5. Jan Vertonghen
6. Axel Witsel
7. Kevin De Bruyne
8. Youri Tielemans
9. Romelu Lukaku
10. Eden Hazard
11. Yannick Carrasco
12. Simon Mignolet
13. Matz Sels
14. Dries Mertens
15. Thomas Meunier
16. Thorgan Hazard
17. Hans Vanaken
18. Jason Denayer
19. Leander Dendoncker
20. Christian Benteke
21. Timothy Castagne
22. Nacer Chadli
23. Michy Batshuayi
24. Leandro Trossard
25. Jérémy Doku
26. Dennis Praet

België voetbalshirt met naam en nummer bestellen

Je kunt de België voetbalshirts 2020-2021 vanaf nu bestellen met officiële bedrukking. Je kunt daarbij kiezen om het tenue te laten bedrukken met een eigen naam en nummer, maar ook met de bedrukking van één van de spelers van de Rode Duivels. Uiteraard heeft dit wel een meerprijs. De prijs van het België tenue zonder bedrukking is € 89,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. De extra prijs voor het bedrukken van de tenues is € 15,- tot € 20,- extra. In de onderstaande shops kun je de bedrukking van België ook los bestellen en vind je bovendien andere merchandising van de Rode Duivels!

Bestel het Rode Duivels voetbalshirt met officiële bedrukking direct in deze België fanshop! 

of de officiële adidas SHOP!

Officiële België bedrukking 2021-2022