11 november 2019

België thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Euro 2020 voetbalshirt van de Rode Duivels is vandaag officieel gelanceerd door adidas en de Belgische voetbalbond. In dit nieuwe shirt speelt het Belgische voetbalelftal de thuiswedstrijden tijdens het EK van 2020 in heel Europa en bovendien de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2020, inclusief Nations League wedstrijden. Ook deze jaargang is adidas weer kledingsponsor van de Belgische bond. Het Duitse sportmerk heeft deze functie sinds 2014 en is ook verantwoordelijk voor het design voor het België uitshirt 2020-2021

Wil je het nieuwe tenue van de Rode Duivels direct bestellen? Dit kan exclusief in deze België fanshop! (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts) of deze winkel! 

Rode Duivels voetbalshirt Euro 2020

Het nieuwe België voetbalshirt voor het EK van 2020 heeft een uniek design. Het shirt werd vandaag gepresenteerd onder de leus ''Built By Belgium'' dat symbool staat voor een groep individuen die ondanks hun verschillende achtergronden, culturen, en talen, gevormd en verenigd zijn door België en daardoor grote successen kunnen bewerkstelligen. Dit komt ook terug in het design van het nieuwe Rode Duivels tenue. Het voetbalshirt is geheel rood en bevat over de voorkant van het voetbalshirt een opvallende print van verfstrepen. Deze zwarte en rode verfstrepen vormen samen de letter B over het shirt. Deze B is ontworpen door twee kunstenaars: Musketon & 2SHY. De B staat staat symbool voor België en een eerbetoon aan de spelers die het tenue dragen. Deze B komt ook weer heel subtiel terug aan de binnenkant van de kraag van het voetbalshirt. Deze B bestaat ook uit de iconische verfstrepen. De kleuren van de Belgische vlag komen ook op een andere manier terug op het EK 2020 voetbalshirt van België. De v-hals is een combinatie van zwart en geel & ook de biesjes aan de onderkant van de mouwen zijn zwart/geel. 

De linkerborst van het Euro 2020 voetbalshirt van de Rode Duivels bevat een geheel nieuw embleem van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB). Dit betreft het logo ter ere van het 125 jarig bestaan van de bond. De KBVB werd namelijk in 1895 opgericht en bestaat in 2020 125 jaar. Het logo is om die reden deels goud. De rechterkant van het embleem bevat de Belgische driekleur, terwijl de andere kant van het logo de tekst: ‘’Royal Belgian FA -1895’’ bevat met daaronder een halve ronding in het zwart. Boven het logo van de bond staat een gouden kroon en onder het logo een lauwerkrans. Deze symbolen verwijzen naar de 125ste verjaardag van de bond. Het adidas performance logo staat in het geel op de rechterborst en de drie strepen van adidas op de schouders zijn rood. Het nieuwe thuistenue van de Rode Duivels wordt dit jaar compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten zwarte adidas strepen. Het broekje bevat een geel adidas logo en ook het nieuwe embleem van de bond staan op de shorts. De kousen van het thuistenue zijn rood en bevatten aan de bovenkant zwarte adidas strepen. Iets onder het midden van de kousen is de Belgische vlag verwerkt. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van nieuwe België voetbalshirt, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Hazard, Lukaku, de Bruyne, Mertens, Fellaini, Witsel, Dembélé, Vertonghen, Alderweireld en nog meer sterspelers. Check bovendien het nieuwe België Euro 2020 trainingspak!

België voetbalshirt bestellen

Het nieuwe voetbalshirt van de Rode Duivels kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het thuisshirt heeft voor volwassenen een prijs van € 89,95 (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De broekjes van de Rode Duivels bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. Je kunt de nieuwe België tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering!

Bestel het Rode Duivels EK 2020 voetbalshirt direct in deze België fanshop! (inclusief officiële bedrukking)

of in deze winkel! 

of deze SHOP