27 april 2018

Officiële Nederlands Elftal bedrukking 2018-2020 gelanceerd!

Tegelijkertijd met de lancering van de nieuwe voetbalshirts voor de periode 2018-2020 hebben de KNVB en Nike de officiële bedrukking voor deze nieuwe Nederlands Elftal tenues bekend gemaakt. Dit betreft de bedrukking van de namen en de nummers van de spelers op de voetbalshirts. Tijdens de interlands zijn de spelers niet alleen verplicht om hun naam en het rugnummer op de achterkant van de voetbalshirts te dragen. Ook een borstnummer is verplicht. Het design van het shirt van Oranje verandert om de twee jaar en dit geldt ook voor de officiële bedrukking op de tenues. Dit jaar is dat niet anders. Check hieronder de details van de officiële printing van Nederland. We bespreken de stijl, font en de kleur aan de hand van het nieuwe thuisshirt.

Stijl, font en kleur Nederlands Elftal bedrukking 2018-2019

De kleur van de bedrukking is dit jaar zwart. Dit is dezelfde kleur als de strip op de achterkant van het shirt. Deze strip bevindt zich aan de bovenkant van het nieuwe Nederlands Elftal thuisshirt voor 2018-2019. In deze taping is de leeuw uit het KNVB logo verwerkt. Het shirt haalt haar inspiratie uit het bekende totaalvoetbal, waar het Nederlands Elftal sinds jaar en dag om bekend staat en die in de jaren '70 is ontstaan. Dat geldt ook voor de bedrukking van het shirt. Deze printing is geïnspireerd door de officiële bedrukking van de Nederlands Elftal tenues van 1974, maar dan in een moderner jasje. In de jaren '70 droegen de spelers van Holland overigens alleen rugnummers op het shirt. De rugnummers van Nederland zijn dit jaar geheel zwart en hier doorheen loopt een dunne, oranje lijn. Bovendien worden de rugnummers gekenmerkt door de diagonale afloop. De diagonale accenten komen daarnaast terug in diagonale dunne, zilveren lijntjes die door de rugnummers lopen. De onderkant van de rugnummers zijn uitgerust met het logo van de KNVB. De namen van de spelers, welke boven het rugnummer staan, hebben hetzelfde lettertype. Deze bevatten geen oranje lijn en zijn aan de onderkant ook niet uitgerust met het logo van de KNVB. Het borstnummer staat dit jaar niet meer op het midden van de borst, maar op de rechterborst, net onder de swoosh van Nike. Dit heeft een functionele reden. De reden dat deze verplaatst zijn naar de rechterborst is dat hier het ademende vermogen van het shirt groter is. De nummers van het Nederlands Elftal shirt zijn door Nike overigens uitgerust met zogenaamde ''anti-cling'' nodes. Dit moet ervoor zorgen dat het shirt niet aan het lichaam blijft plakken wanneer het warm is.

De bedrukking van het nieuwe Nederlands Elftal uitshirt voor 2018-2019 is navy blauw. Qua stijl en font is deze hetzelfde. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële Nederlands Elftal bedrukking voor de tenues van 2018-2019. Hierin zijn vanaf nu sterren als van Dijk, de Ligt, Wijnaldum, Memphis, Babel, Kluivert en andere sterren te zien.

Nederlands Elftal shirt met eigen naam en nummer bestellen

Wil je het nieuwe Nederlands Elftal shirt laten bedrukken met de officiële printing? Dat kan vanaf nu! Het is zowel mogelijk om een eigen naam en nummer op het shirt te bedrukken als de naam en het nummer van één van de sterspelers. De extra prijs hiervan is € 15,- tot € 20,-. Dit komt bovenop de prijs van het reguliere shirt. Voor volwassenen is het voetbalshirt van Nederland € 85,- en voor kinderen € 70,-. Wil je andere producten van Oranje bestellen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel je Nederlands Elftal shirt met bedrukking in de officiële Nike SHOP

of in DEZE WINKEL