25 april 2018

Nederlands Elftal thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Nederlands Elftal shirt voor 2018-2019 is officieel gelanceerd door de KNVB en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Oranje in ieder geval de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020, inclusief de UEFA Nations Cup wedstrijden. Nike is ook komende jaargang weer verantwoordelijk voor het nieuwe tenue van Oranje. Het Amerikaanse sportmerk en de KNVB hebben sinds 1996 een partnership en na het succesvolle WK in Brazilië, waar het Nederlands Elftal als derde eindigde, werd het contract tussen beide partijen tot in ieder geval 2026 verlengd. Het nieuwe shirt heeft een opvallend design en is geïnspireerd door een shirt uit de rijke historie van het nationale elftal! Check hieronder de details!

Wil je direct het nieuwe Nederlands Elftal shirt voor 2018-2019 voor kinderen of volwassenen bestellen? Check het exclusief in deze SHOP! (inclusief officiële bedrukking)

Nederlands Elftal shirt en tenue 2018-2019 

Het nieuwe Nederlands Elftal voetbalshirt voor 2018-2019 is zoals altijd overwegend oranje. We zeggen wel ''zoals altijd.'' Dit was niet het geval tijdens de eerste interlands van Oranje in 1905. Destijds speelde Nederland in een overwegend wit shirt met drie diagonale banen in de kleuren van de Nederlandse vlag: rood/wit/blauw. Tot zover wat geschiedenis. Het nieuwe Nederlands Elftal shirt heeft dit seizoen een modern design. De reden hiervan is dat het shirt gebaseerd is op het nieuwe Vapor Aeroswift template van Nike. Dit template komt vooral tot uiting in de flitsende strepen over de schouders en de mouwen. Deze strepen hebben twee tinten oranje en lopen door elkaar heen. Hierdoor valt het shirt direct op. Het shirt heeft dit jaar tevens een diepere tint oranje. Een ander kenmerk van het nieuwe template van Nike is de hals. Deze hals loopt diagonaal naar een rechte hals. Ook het nieuwe Oranje shirt heeft deze hals. De linker borst bevat een zwarte KNVB badge. De Hollandse leeuw in het KNVB logo is geheel zwart en dit geldt ook voor de swoosh van Nike op de rechter borst. Verder heeft het nieuwe tenue van het Nederlands Elftal nog een aantal andere speciale accenten. Zo bevat de binnenkant van de hals een zwarte strip. Deze strip komt ook weer terug aan de achterkant van het shirt. De binnenkant van de hals is daarnaast uitgerust met een kroon, verwijzend naar de rijke traditie van het Koningshuis in Nederland. De achterkant van het shirt bevat aan de bovenkant de Hollandse leeuw. 

Anders dan afgelopen jaargang wordt het nieuwe Nederlands Elftal tenue voor 2018-2020 compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Afgelopen jaargang (2016-2017) droeg Nederland vaak een oranje broekje met blauwe kousen bij het tenue. Dit gaat vanaf dit jaar veranderen veranderen. Het nieuwe tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met daarop een zwarte swoosh en een zwart KNVB logo. Nieuw aan de broekjes van Nike is dat deze aan de zijkanten geen naden bevatten, waardoor de spelers nog minder hinder ondervinden en zich nog natuurlijker kunnen bewegen. De kousen van het nieuwe tenue van Nederland zijn geheel oranje met een zwarte swoosh. De Nederlands Elftal tenues zijn zoals alle tenues van Nike uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic shirts zijn bovendien uitgerust met de Aeroswift technologie!

Vanaf nu schitteren sterren als Depay, Van Dijk, De Vrij, De Ligt en andere sterren in dit nieuwe tenue. Deze nieuwe tenues worden door Oranje tot en met maart 2020 gedragen. Vanaf dan worden er pas weer nieuwe shirts gelanceerd. Check ook het nieuwe uitshirt voor 2018-2019. Dit shirt is geïnspireerd door het voetbalshirt van 1988.

Nederlands Elftal shirt kopen

Het nieuwe Nederlands Elftal shirt kan je direct bestellen. Dit shirt heeft een prijs van € 85,- voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en € 70,- (maten 128, 140, 152, 164, 176) voor kinderen. De broekjes hebben een prijs van € 40,- voor volwassenen en € 35,- voor kinderen. De prijs van de voetbalkousen is € 18,-.In de onderstaande shops kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Of check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je officiële Nederland shirt in DEZE WINKEL

of de officiële Nike SHOP

of check legendarische Oranje retro shirts in deze winkel!