25 april 2018

Nederlands Elftal uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van het Nederlands elftal is vandaag officieel gelanceerd. Nederland speelt in dit shirt de uitwedstrijden in de UEFA Nations League en in de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende de periode 2018-2019. Het nieuwe uitshirt van Nederland is een eerbetoon aan het uitshirt van 1988 toen Nederland het EK won. Nike is ook de komende jaargang weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue van Oranje. De KNVB en het Amerikaanse sportmerk hebben sinds 1996 een partnership, welke na het WK van 2014 werd verlengd tot 2026. Meer weten over het nieuwe shirt van Nederland? Check hieronder de details van het nieuwe uittenue van het keurkorps van Ronald Koeman!

Nederlands Elftal uit shirt en tenue 2018-2019

Het donker blauwe/paarse uitshirt van Oranje van afgelopen jaargang wordt ingeruild voor een licht blauw voetbalshirt. Bovendien bevat het shirt een all-over print van ruiten en diagonale strepen over het shirt. Deze all-over print is gebaseerd op het shirt van 1988. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal, Ronald Koeman, werd in dit shirt Europees kampioen. Kenmerkend aan het nieuwe voetbalshirt zijn ook de mouwen. Deze mouwen zijn overwegend licht blauw en bevatten een all-over print van flitsende strepen, die door elkaar heenlopen. Deze strepen hebben net een iets andere tint licht blauw. Deze print loopt nog iets door tot over de bovenkant van de achterkant van het voetbalshirt. Hiermee is het shirt geïnspireerd door het nieuwe Vapor Aeroswift template van Nike. Een ander kenmerk van dit nieuwe Nike template is de hals. Deze loopt diagonaal naar een rechte hals, zo ook bij het nieuwe uittenue van het Nederlands elftal.

Op de rechter borst prijkt de swoosh van Nike. Deze is ook donker blauw. De andere borst bevat het logo van de KNVB. Het logo van de Koninklijke Nederlandse voetbalbond is het logo ter ere van het 125 jarig bestaan. In 2014 vierde de bond dit heugelijke feit en lanceerde daarbij een nieuw embleem. Zoals elk tenue van Nike bevat ook dit shirt verschillende details. Zo is de binnenkant en achterkant van de hals uitgerust met een donker blauwe strip. Naast deze strip aan de binnenkant van de hals is een print van een kroon verwerkt, verwijzend naar de rijke traditie van het koningshuis in Nederland. De achterkant van het shirt bevat aan de bovenkant een print van de Hollandse leeuw. 

Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een donker blauw broekje. Dit short bevat aan de zijkanten de flitsende Vapor Aeroswift print, die ook op de mouwen zichtbaar is. Opvallend aan de broekjes is dat deze dit jaar geen naden bevatten, waardoor de spelers nog beweeglijker zijn en minder hinder ondervinden. Op de shorts staan natuurlijk ook weer de logo's van Nike en de KNVB. De kousen zijn licht blauw. Het nieuwe uitshirt van Nederland wordt voor het eerste gedragen in de komende oefenwedstrijden-cyclus eind mei en begin juni. Check ook de blog over het Nederlands Elftal thuisshirt voor 2018-2019.

Nederlands Elftal voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Nederlands Elftal shirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels.  Voor volwassenen heeft het shirt een prijs van ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze online winkels kan je het Oranje shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen deze periode. Wil je andere producten van Holland kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Nederlands elftal uitshirt DEZE WINKEL

Scoor je officiële Nederland shirt in de officiële Nike SHOP

of check legendarische Oranje retro shirts in deze winkel!