Nike voetbalshirts krijgen vanaf 2019-2020 nieuwe authenticiteit badge

Alle Nike voetbalshirts lijken vanaf het seizoen 2019-2020 een nieuwe authenticiteit badge op de tenues te krijgen. Dit betreft het label aan de onderkant van de voetbalshirts, waarin de swoosh van Nike staat en is aangegeven dat het een authentiek voetbalshirt van het merk betreft. Waar de oude labels rechthoekig waren, worden de nieuwe labels rond. Nike experimenteerde al met deze nieuwe labels op het nieuwe 3e shirt van Chelsea en op de Champions League voetbalshirts van Paris Saint Germain, waarop overigens ook het logo van Jordan Brand staat. En er zijn nog meer verschillende met de oude badge.

Op de oude authenticiteit badge van Nike stond de swoosh van Nike aan de rechterkant met daaronder het jaartal waarin het shirt gelanceerd werd. De linkerkant van de badge bevatte het woord ''Authentic'' met een uniek nummer, welke aangeeft dat het om een uniek voetbalshirt gaat. Het nieuwe cirkelvormige label bevat de swoosh van Nike aan de bovenkant en daaronder staat de tekst: ''Engineered for Championship Athletes.'' Onder deze tekst prijkt weer het unieke identifier nummer. De swoosh van Nike in het label betreft overigens het speciale NikeConnect logo. Of de NikeConnect technologie in alle voetbalshirts voor 2019-2020 wordt verwerkt is niet bekend. Deze technologie geeft fans toegang tot exclusieve content van het product. Deze technologie is ook al in het Chelsea 3e shirt verwerkt. Door deze tag te scannen en te verbinden met de Nike app, hebben de fans van Chelsea toegang tot exclusieve content van het voetbalshirt. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld dat de fans van Chelsea een speciaal Chelsea fan shirt kunnen ontwikkelen.

Check hieronder in ieder geval de afbeeldingen van de oude en nieuwe Nike authenticiteit badge. Zodra er meer nieuws is hierover, brengen we dat natuurlijk direct.

Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Nike voor 2019-2020? Bestel het exclusief in deze winkel!

(inclusief officiële bedrukking)