13 maart 2017

Nike Vapor I voetbalshirts 2017-2018

Nike heeft afgelopen week het nieuwe Nike VAPOR 2017 template voor 2017 gelanceerd. Dit is het template waarop verschillende voetbalshirts voor het seizoen 2017-2018 gebaseerd zullen zijn en zijn uitgerust met het revolutionaire AeroSwift systeem van het Amerikaanse sportmerk. Het Vapor I / Revolution template is hetzelfde template als waarop de shirts van bijvoorbeeld de voetbalshirts van de nationale elftallen van Frankrijk, Portugal en Brazilië zijn gebaseerd. Het template voor 2017-2018 is weer in verschillende kleuren beschikbaar en bespreken we hieronder.

Het Vapor I / Revolution template van Nike heeft een vrij simpel design. De body van het shirt heeft één kleur en de mouwen van dit template hebben of een net iets donkerdere tint of een net iets lichtere tint dan de body. Verder wordt dit template gekenmerkt door de v-hals en een strip aan de achterkant van de v-hals. Bij het template van de nationale elftallen staat de naam van het land op de achterkant van het shirt, net boven de strip. Verder zijn de voetbalshirts van het Nike Vapor I / Revolution template uitgerust met een strip aan de zijkanten van het shirt. Deze strip heeft ook een functie. Deze zet namelijk uit wanneer de spelers die het shirt dragen in beweging zijn en zorgt ook voor ventilatie. De bies aan de onderkant van de mouwen van dit template bevatten een ribbelige structuur in de kleuren van het shirt. Verder staat de swoosh van Nike op de rechter borst van dit shirt en kan een eventueel clublogo op de rechter borst van het shirt geplaatst worden. Vooralsnog heeft Nike het shirt in vijf kleuren gelanceerd: zwart, blauw, navy blauw, rood en wit). Daarbij kan een voetbalbroekje en kousen in dezelfde kleuren als het shirt worden gekozen.

De Vapor I/Revolution voetbalshirts zijn de authentic voetbalshirts, welke ook uitgerust zijn met het zogenaamde AeroSwift systeem en door Nike werd gelanceerd vlak voor het EK van 2016 in Frankrijk. Deze technologie biedt een aantal voordelen. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Om deze reden vallen deze shirts strak om het lichaam. AeroSwift levert verder nog een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers.

De nieuwe Nike Vapor I en Revolution teamkleding voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de onderstaande online shop. De authentic versie heeft een prijs van € 100,-, terwijl de replica versie een prijs heeft van € 60,-. Directe levering en gratis verzending!

Koop de nieuwste Nike teamwear in deze online winkel!

of deze SHOP