19 december 2018

Nike en Native Magazine lanceren limited edition voetbalshirt

Zo aan het eind van het jaar worden de lijstjes opgesteld. Één van die lijstjes is het mooiste of het meest speciale voetbalshirt van het jaar. Één van de shirts die daar zeker voor in aanmerking komt is het voetbalshirt waarin het Nigeriaanse voetbalelftal speelde tijdens het WK in Rusland. De grote populariteit van het shirt werd ook nog eens bevestigd doordat het shirt binnen enkele uren uitverkocht was. De afgelopen maanden hebben we wat designs voorbij zien komen van voetbalshirts, vooral van wat kleinere shirts, die geïnspireerd zijn door het shirt van Nigeria. Nike maakte vandaag een speciale collab met het Afrikaanse lifestyle magazine NATIVE bekend en in het kader daarvan lanceerde het Amerikaanse sportmerk een limited edition voetbalshirt. Laat ook dat shirt elementen hebben van het WK 2018 voetbalshirt van Nigeria! Benieuwd? Check het hieronder!

Voordat we op het design van het shirt ingaan, hebben we een reactie van NATIVE oprichter Seni Saraki: ‘’We wilden iets creëren dat zowel op het veld als in een discotheek gedragen kan worden. In Nigeria neemt het voetbalshirt een belangrijke plaats in in iedereens kledingkast.’’ Evenals het Nigeria voetbalshirt vormt NAIJA de basis. De Nigeriaanse levensstijl die gekenmerkt wordt door gedurfdheid, snelheid en frivoliteit vindt haar roots onder andere in Lagos en daar komen nu net ook de oprichters van het magazine vandaan. Het NATIVE x Nike Nigeria voetbalshirt is zwart en bevat een all-over scrabble print. Deze print wordt gekenmerkt door de diagonale, witte strepen. Zoals alle Nike voetbalshirts van dit jaar zijn deze tenues uitgerust met de zogenaamde Nike Vapor hals. Dit is een combinatie van een v-hals en rechte hals. Het shirt bevat ook nog eens verschillende details. Op de achterkant van het shirt staat de tekst: ‘’ILE.’’ Dit betekent in de Yoruba taal ‘’thuis.’’ De rechter mouw van het shirt bevat de cijfers +234. Dit is het netnummer van het land. Ook de binnenkant van de hals bevat overigens een witte taping en deze komt ook weer terug aan de achterkant. Op het midden van de borst prijkt een zwart embleem van de Nigeriaanse voetbalbond met daarboven het Nike Sportswear logo. Dit is een voorproefje op meer van Nike Sportswear op voetbalshirts van het Amerikaanse sportmerk. De laatste keer dat dit logo op een voetbalshirt van Nike stond, was in 1995 en vanaf 2019 lijkt het logo op meerdere tenues te staan. Dit logo staat ook op de mouwen en op het midden van het shirt staat het logo van het magazine: NATIVE MAG!

De oprichters van NATIVE, Saraki en TeeZee, hebben nauwe banden met het voetbal in Nigeria. TeeZee is verantwoordelijk voor de in Lagos populaire Thursday Night Football League en Saraki heeft een voetbalacademy in Kwara State in Noord Nigeria. Beide oprichters benadrukken het belang van voetbal in Nigeria en de emotionele band met sport, iets dat alleen maar kan groeien door de start van een speciale competitie voor vrouwen in Nigeria komend jaar. Check hieronder nog meer gave afbeeldingen van het special edition voetbalshirt en neem gerust ook nog even een kijkje bij het populaire Nigeria voetbalshirt van 2018.

Het limited edition NATIVE x Nike Nigeria voetbalshirt kan je vanaf eind december bestellen in de onderstaande winkel. Dit shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en heeft een prijs van € 85,-. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het voetbalshirt exclusief in deze SHOP!