9 mei 2018

Nieuw Rode Duivels retro voetbalshirt van 1954 gelanceerd!

COPA Football heeft weer een geheel nieuwe collectie met unieke retro shirts gelanceerd. In de aanloop naar het WK zijn er namelijk weer verschillende voetbalshirts door het Nederlandse retro voetbal merk uitgebracht. Van alle 32 landen die aan het WK deelnemen heeft het merk vanaf nu een retro shirt in haar brede assortiment. Onderdeel van de nieuwste collectie is het België retro shirt van 1954. Dit ‘’nieuwe’’ Rode Duivels retro shirt is niet alleen uniek door het verhaal, maar ook door het design! Meer weten over dit voetbalshirt? Check hieronder alle details!

België retro shirt voetbalshirt 1954 met touwtjes

De jaren ’50 waren in eerste instantie een vruchteloze periode voor de Rode Duivels. De Tweede Wereldoorlog was net voorbij en de voetbalbond besloot zich terug te trekken voor de kwalificatie voor het WK van 1950. België plaatste zich wel voor het WK van 1954 in Zwitserland. Op dit WK speelden de Rode Duivels in de eerste wedstrijd verdienstelijk gelijk tegen het Engelse voetbalelftal (4-4), maar werd in de tweede wedstrijd verloren van Italië (4-1). Hierdoor wisten de Rode Duivels zich niet te plaatsen voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap in Zwitserland. Een aantal maanden na een toernooi was er wel wat te vieren. In een oefenduel werd de winnaar van het WK van 1954, West Duitsland, met 2-0 geklopt. Destijds speelden sterren als Coppens, Mermans en Anoul voor het Belgische voetbalelftal.

Het design van het shirt van het Belgische nationale elftal was in 1954 ook iconisch. Dit komt niet in de laatste plaats door de opvallende retro kraag van het shirt. Dit voetbalshirt bevat namelijk een gevouwen kraag met touwtjes. De retro kraag met veters is ook nog eens in stijl van de kleuren van de Belgische vlag. Deze is namelijk zwart/geel/rood. Deze kleuren komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Verder is het retro shirt van de Rode Duivels geheel rood en prijkt op de linker borst een vintage logo van de KBVB. In de jaren ’50 had België nog geen officiële kledingsponsor. In deze periode werden de tenues nog ‘’lokaal’’ geproduceerd. Pas in de jaren ’70 deden de verschillende sportmerken haar intrede. Umbro was tot en met 1974 kledingsponsor van het nationale elftal, in de periode 1974-1980 nam adidas het stokje over, alsook in de periode 1982-1991. Sinds 2014 is adidas weer kledingsponsor en ook andere merken zijn verantwoordelijk geweest voor het design van het shirt van de Rode Duivels: Admiral (1981-1982), Diadora (1992-1999), Nike (1999-2010) en Burrda (2010-2014).

Het COPA Football retro voetbalshirt van de Rode Duivels wordt als mooi extraatje geleverd in een luxe cadeaubox van het merk en bestaat evenals de shirts van de jaren ’50 voor 100% uit katoen. Check ook het België WK 2018 thuisshirt en het uitshirt van de Rode Duivels.

België retro shirt bestellen

Het nieuwe België retro shirt van 1954 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande WEBSHOP. Dit shirt is alleen beschikbaar in volwassen maten (S, M, L, XL en XXL). De prijs van het shirt is € 59,95 en uiteraard kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Check ook andere producten van het nationale elftal in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je België retro shirt altijd in deze WINKEL!