4 maart 2014

Kroatie uitshirt 2014-2015

Tegelijkertijd met het nieuwe WK thuisshirt van Kroatië is het nieuwe uitshirt van de Kroaten officieel gelanceerd door Nike. Dit gebeurde op een speciaal evenement. Het nieuwe uitshirt van Kroatië werd namelijk officieel gelanceerd in de Kroatische hoofdstad Zagreb door tijdens de zogenaamde Nike Chance trials, een zoektocht van Nike naar talenten over de hele wereld. Mario Mandzukic presenteerde samen met Josip Juranovic, de winnaar van de Nike Chance sessie van die dag, het nieuwe Kroatië WK 2014 uitshirt. De manier waarop het voetbalshirt werd gepresenteerd staat symbool voor de kracht van het nieuwe voetbalshirt van Kroatie om spelers op ieder niveau te inspireren en dan niet alleen degene die het voetbalshirt ook daadwerkelijk dragen. In het nieuwe uitshirt speelt Kroatië de uitwedstrijden tijdens het WK en de EK-kwalificatie en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2016. Kroatië is ingedeeld in poule A en strijdt met Brazilië, Kameroen en Mexico om een plaats in de volgende rondes. Daarnaast spelen de Kroaten in het voetbalshirt tijdens de EK-kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2016. Daarbij is Kroatië ingedeeld in poule H met Italië, Noorwegen, Bulgarije, Azerbeidzjan en Malta.

Het nieuwe uitshirt van de Kroaten heeft een heldere kleur blauw en wordt gekenmerkt door de strip van rode en witte blokken over de schouders en mouwen. Dit design is gebaseerd op het schild in de Kroaatse vlag, ontstaan in 1499. Deze rode en witte blokken staan voor de Kroaten voor vrijheid. De witte kleur staat namelijk voor eerlijkheid, rust en vrede en de rode kleur staat voor de kracht en moed van het Kroaatse volk. Verder is het uitshirt voorzien van een rode crew neck. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het wit en de andere borst het logo van de Kroaatse voetbalbond HNS (Hrvatski Nogometni Savez). De binnenkant van de kraag bevat een klein vaantje met daarin de tekst:''Budi Ponosan''. Dit betekent ''Wees Trots''. De nieuwe Koatië uittenues worden gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met aan weerszijden de wit/rood geblokte strip. Ook de logo's van de HNS en Nike staan op de shorts. De kousen hebben een vrij simpel design en zijn geheel blauw met aan de bovenkant een witte swoosh van Nike. De nieuwe Kroatië uitshirts kan je evenals de Kroatië WK 2014 thuisshirts kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Inclusief de officiële Kroatië bedrukking van sterspelers als Manzukic en Modric en 10% korting!

Koop het hier.. en geef hieronder je mening!

 Kroatië Uitshirt 2014-2015

Kroatië WK 2014 Uitshirt

Nike Kroatië Uitshirt 2014-2015

Extra informatie
Uiteraard zijn de nieuwe WK voetbalshirts 2014-2015 van Kroatië uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Kroatië WK 2014 voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van het Kroatië coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele WK 2014 tenue van Kroatië is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com