16 maart 2016

Kroatië thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Kroatië Euro 2016 voetbalshirt is vandaag officieel gelanceerd door de Kroatische voetbalbond HNS en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het nationale elftal van Kroatië de thuiswedstrijden tijdens Euro 2016 en de kwalifcatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Tijdens het EK zijn de Kroaten ingedeeld in poule D met Spanje, Tsjechië en Turkije. Tijdens de kwalificatie ter voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland is het land ingedeeld in een poule I met Ijsland, Finland, Turkije en Oekraïne. Zoals traditioneel het geval is, wordt het nieuwe voetbalshirt van Kroatië gekenmerkt door het design van rode en witte blokjes over het gehele voetbalshirt.

Kroatië voetbalshirt Euro 2016

De blokken over het Kroatië Euro 2016 thuisshirt lopen diagonaal. Hiermee is het voetbalshirt gebaseerd op het Kroatië shirt uit 1998. Destijds behaalde Kroatië de halve finale op het WK en werd het land uitgeschakeld door Frankrijk. In de strijd om de derde plaats won het land wel van het Nederlands Elftal. In 1998 was Lotto nog kledingsponsor van het nationale elftal. Sinds 2002 is het Amerikaanse sportmerk Nike verbonden aan de nationale voetbalbond van Kroatië. Het voetbalshirt van Kroatië bevat verder een kleine v-hals. Het rood/wit geblokte design loopt door op de onderkant van de hals. De zijkanten van de v-hals kennen echter een rode en blauwe strip. Bovendien loopt op de achterzijde van de hals een blauwe verticale strip. Ook de zijkanten van het shirt bevatten een blauwe strip. De linker borst is uitgerust met het logo van de Kroatische voetbalbond (De Hrvatski Nogometni Savez /HNS) en de andere borst bevat de swoosh van Nike in het blauw. De achterkant van het voetbalshirt bevat onder de kraag de naam van het land: CROATIA. Het nieuwe Kroatië thuistenue 2016-2017 wordt gecompleteerd door een wit short met aan de zijkanten ook een blauwe strip. Ook hierop zijn de logo's van de HSN en Nike vertegenwoordigd. De kousen bevatten het traditionele geblokte rood-witte design met het logo van Nike. Check hieronder de foto's van het nieuwe voetbalshirt van Kroatië. Binnenkort schitteren sterren als Modric, Rakitic, Mandzukic en Perisic in dit nieuwe shirt. Check ook het design van het nieuwe Kroatië uitshirt 2016-2017. 

Kroatië voetbalshirt kopen

Het nieuwe Kroatië voetbalshirt voor Euro 2016 kan je vanaf komende weken kopen in de onderstaande shops. De prijs van het voetbalshirt voor volwassenen is ongeveer € 80,- en voor kinderen € 70,-. Laat bovendien je voetbalshirt voorzien van de officiële bedrukking of check hiernaast of hieronder goedkopere Kroatië trainingskleding of t-shirts. Of vergelijk de prijzen van de verschillende producten van Kroatië! Directe levering!

Koop het nieuwste Kroatië voetbalshirt hier! (inclusief t-shirts en andere merchandising)

of koop het nieuwste shirt in de Kroatië STORE!


Kroatie Thuisshirt Euro 2016

Kroatie Thuisshirt Euro 2016 2

Kroatie Thuisshirt Euro 2016 3