JOMA nieuwe kledingsponsor Anderlecht vanaf 2019-2020

Vanaf het seizoen 2019-2020 komt er een einde aan het dan 43 jarige huwelijk tussen adidas en Anderlecht. De Belgische club maakte bekend dat adidas en de club het niet eens konden worden over de verlenging van het contract en dat de club vanaf 2019-2020 een nieuwe kledingsponsor heeft. Die nieuwe kledingsponsor maakte de club ook direct bekend. De club uit Brussel bracht het nieuws naar buiten dat het Spaanse sportmerk JOMA vanaf volgend seizoen verantwoordelijk is voor het design van de voetbalshirts en tenues van de recordkampioen van België. Beide partijen kwamen een deal voor de duur van vijf seizoenen overeen, wat betekent dat het sportmerk in ieder geval tot en met de zomer van 2024 de tenues van de club van trainer VanHaezebrouck verzorgt.

JOMA is momenteel ook kledingsponsor van tal van andere clubs in Europa, waaronder Villarreal, Sampdoria, Atalanta Bergamo en Swansea City. Anderlecht geeft in een korte reactie op haar website aan dat de samenwerking met JOMA past in de groeistrategie van de club. Voor de fans van Anderlecht is er ook goed nieuws. Door de samenwerking tussen beide partijen is er ook meer flexibiliteit in het ontwerp van de nieuwe voetbalshirts. Bij het ontwerp van de tenues zullen de supporters van de club betrokken worden en de tenues van Anderlecht zullen ook weer overal beschikbaar zijn. Momenteel zijn deze vrijwel alleen in de fanshop en grote winkels te bestellen. Anderlecht geeft bovendien aan dat dit ervoor zorgt dat de supporters nog dichter bij de nieuwe kleding van Anderlecht komt te staan. Klaarblijkelijk was men niet meer tevreden over het design van de tenues van adidas en de eigen inbreng daarvan. Dit zal een belangrijke reden geweest zijn om afscheid te nemen van adidas. Het Duitse sportmerk was al sinds 1975 kledingsponsor van de club.

JOMA is pas de vierde kledingsponsor in de geschiedenis van de club. In de periode 1973-1975 waren Le Coq Sportif en Fred Perry kledingsponsor van de club. Van 1975 tot 2019 was/is adidas kledingsponsor van de club en vanaf 2019-2020 dus JOMA. Ook de hoofdsponsoren van Anderlecht zijn vrij trouw aan de club. Van 1973 tot 1981 was Belle-Vue de hoofdsponsor. Daarna volgende 19 jaar lang de Generale Bank en vanaf 2000 is Fortis of BNP Paris Bas Fortis de hoofdsponsor van de club.

Medio juli 2019 worden pas de nieuwe JOMA voetbalshirts van Anderlecht gelanceerd. Check ook nog het laatste adidas thuisshirt en uitshirt van de club.

Ben je op zoek naar andere voetbalshirts voor 2018-2019? Bestel het in DEZE SHOP!