29 juni 2020

DVV Verzekeringen en CANDRIUM nieuwe sponsoren Anderlecht vanaf 2020-2021

Bij Anderlecht waren er op het voetbalshirt altijd twee zekerheidjes. De tenues bevatten altijd het adidas logo en het logo van BNP Paribas. Vorig seizoen nam de club na maar liefst 44 jaar afscheid van adidas en stapte het over naar het Spaanse sportmerk Joma. Ook aan het samenwerkingsverband met BNP Paribas (Voorheen Fortis en de Generale Bank) is na bijna veertig jaar een einde gekomen. Tegelijkertijd met de lancering van de nieuwe Anderlecht voetbalshirts 2020-2021 maakte de club een tweetal nieuwe shirtsponsors bekend.

Vanaf 2020-2021 staat het logo van DVV Verzekeringen (onderdeel van moederbedrijf) Belfius op het thuisshirt van de Brusselse club. DVV is al 90 jaar een gevestigde waarde in het verzekeringslandschap en bedient haar klanten met een uitgebreid netwerk van verzekeringsexperten over het hele land. Op de Anderlecht uitshirts staat het logo van een andere divisie van Belfius, namelijk Candriam. Candriam is de bevoorrechte partner van Belfius inzake vermogensbeheer. Het combineert zijn expertise van internationaal asset manager met een lokale verankering van ruim 25 jaar in België én is ook een absolute pionier op het vlak van duurzame beleggingen, een domein waar het ook nu nog steeds een voortrekkersrol speelt. Opvallenderwijs staat Candriam ook op de achterkant van de Club Brugge voetbalshirts. Met het moederbedrijf Belfius tekende Anderlecht een contract voor vier seizoenen. Tot en met het seizoen 2023-2024 staan de logo’s van DVV Verzekeringen en Candrium dus zeker op de tenues van ‘’Paars-Wit.’’ Met de deal zou een bedrag van ongeveer € 4,5 miljoen per jaar gemoeid zijn.

Van zowel DVV Verzekeringen als van Candrium hebben we een korte reactie. Dirk Vanderschrick, CEO DVV verzekeringen: “RSC Anderlecht heeft ambitie om opnieuw de grootste club van het land te worden en daar wil DVV graag haar steentje toe bijdragen. Sport zit in ons DNA, we kijken dan ook erg uit naar deze samenwerking." Vincent Hamelink, CIO CANDRIAM: "CANDRIAM en zijn 550 medewerkers – waarvan er 300 werkzaam zijn in Brussel – zijn er trots op dat ze zich tot 2024 kunnen binden aan RSC Anderlecht, en dit aan de zijde van hun historische partner DVV Verzekeringen/Belfius."

Check hieronder de voetbalshirts van Anderlecht met het logo van de nieuwe sponsoren!