Anderlecht retro voetbalshirt jaren '70

COPA heeft naast het nieuwe AS Roma retro trainingspak ook een nieuw retro shirt van Anderlecht gepresenteerd. Dit retro shirt is geïnspireerd door het Anderlecht uitshirt van 1973-1974. COPA heeft sinds een aantal jaren een samenwerkingsverband met de voetbalclub uit Brussel. Het Nederlandse retro merk is verantwoordelijk voor de productie van de retro voetbalshirts van ''Paars-Wit.'' Het Spaanse sportmerk JOMA is de official supplier van de tenues en trainingskleding van de recordkampioen van België. Benieuwd naar de ins en outs van het Anderlecht retro shirt? Lees vooral verder!

Anderlecht retro voetbalshirt 1973-1974

Anderlecht floreerde tijdens de jaren '70! Met een mix van ervaring en jeugdigheid ging Anderlecht op zoek naar aansluiting bij de Europese top. Bij Anderlecht speelden in de jaren '70 spelers als Paul van Himst, Franky Vercauteren, Hugo Broos, Ludo Coeck, Francois van Elst en in de jaren '70 speelden ook de Nederlandse internationals Arie Haan en Rob Rensenbrink voor ''Mauve et Blanc.'' Rob Rensenbrink was dé ster van het Anderlecht van de jaren '80. De aanvaller speelde tussen 1972 en 1978 maar liefst 260 wedstrijden voor RSC Anderlecht en scoorde in ieder seizoen altijd meer dan twintig doelpunten. Met Rensenbrink in de gelederen werd Anderlecht in het seizoen 1973-1974 ook kampioen van België en won de club de Belgische Super Cup. Twee seizoenen erna won Anderlecht zelfs haar eerste Europese prijs, namelijk de Europa Cup II. In de finale in het Heizelstadion in Brussel versloeg Anderlecht West Ham United met 4-2.

Het Anderlecht retro voetbalshirt 1973-1974 is vrijwel een exacte kopie van het voetbalshirt van het voetbalshirt van dit seizoen. In dit seizoen waren zowel Le Coq Sportif als Fred Perry verantwoordelijk voor de productie van de tenues. Op het retro shirt van COPA staan niet de logo's van één van deze merken. Wel prijkt het logo van Belle-Vue op het COPA retro shirt van Anderlecht. De Belgische brouwerij uit Sint-Pieters-Leeuw was de allereerste shirtsponsor van Anderlecht en deed haar intrede in de zomer van 1973. Het logo van Belle-Vue prijkt in het paars op het midden van het Anderlecht retro shirt. Het retro shirt is verder wit en bevat een iconische retro V-hals. Deze brede V-hals is paars en bevat twee subtiele witte lijnen. Dit design komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. In de jaren '70 droeg Anderlecht nog geen clublogo op het tenue. Deze staat dan ook niet op het retro shirt. Zoals alle retro shirts van COPA is ook dit retro shirt weer verpakt in een luxe cadeaubox. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het shirt!

Anderlecht retro voetbalshirt bestellen

Het COPA Football Anderlecht retro uitshirt 1973-1974 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het shirt is alleen voor volwassenen beschikbaar en heeft een prijs van € 59,95. In deze webshop kun je het Anderlecht retro shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking als in de jaren '70 gebruikt!

Bestel je Anderlecht retro shirt direct in deze SHOP! 

Anderlecht retro shirt 1973-1974

Anderlecht retro uitshirt 1973-1974