15 april 2021

COPA lanceert gaaf AS Roma retro trainingspak!

Op de dag dat AS Roma en Ajax uit gaan maken wie de halve finale van de Europa League bereikt, heeft COPA Football een wel heel vet AS Roma retro trainingspak gelanceerd! Waar Nike (en volgend seizoen New Balance) de kledingsponsor is van AS Roma, is het retro merk van Nederlandse bodem verantwoordelijk voor de retro collectie van de club uit de Italiaanse hoofdstad! De AS Roma COPA collectie bevat al verschillende nostalgische retro shirts en trainingsjacks, waar de nieuwe casual collectie op voortborduurt! Naast het AS Roma retro trainingspak heeft COPA ook een aantal t-shirts en polo's toegevoegd aan het assortiment. Benieuwd? Check het hier!

AS Roma taped trainingsjack

Het AS Roma retro trainingspak is beschikbaar in twee typische AS Roma kleuren, namelijk in het zwart en rood! Het pak bestaat uit een zogenaamd taped trainingsjack en een taped trainingsbroek. De taping bevindt zich op het trainingsjack op over de mouwen en is overwegend. De band wordt geflankeerd door subtiele, dunne lijnen in de clubkleuren van AS Roma: rood/geel. De printing in de taping is echter nog opvallender! In de taping is een all-over print van het oude AS Roma logo verwerkt, de iconische Lupetto (de wolf). Sinds de oprichting van de club bevat het AS Roma embleem (met uitzondering van de periode 1930-1934) een wlf in het logo, maar van 1977 tot 1997 was alleen de kop van de Lupetto het logo van AS Roma. De Lupetto werd in 1977-1978 ontworpen door designer Piero Gratton en geïntroduceerd door AS Roma eigenaar Anzalone, omdat hij de club wat commerciëler wilde maken. Daartoe werd er afscheid genomen van het zogenaamde Romulus en Remus ontwerp. Mocht je meer over Romulus en Remus te weten komen, dan adviseren we je de Romeinse mythologie na te slaan. Gratto hield vast aan de clubkleuren van AS Roma en het wolfsymbool en creëerde een eigentijds ontwerp van het clublogo, wat nog steeds bekend staat als het Lupetto logo. Dit logo wordt gekenmerkt door de zwarte wolfkop met daaromheen een rode en gele rand. Dit logo werd door Nike overigens ook gebruikt op het AS Roma uitshirt 2016-2017 en prijkt nu niet alleen in de taping op het trainingspak, maar ook op de linkerborst van het jack. In de periode 1977-1997 droeg AS Roma verschillende variaties van het door Gratto ontworpen logo op het tenue. Sinds 1977 is het Romulus en Remus logo weer terug als AS Roma logo. Zowel het zwarte als rode AS Roma trainingsjack is uitgerust met een hoge hals met doorlopende rits en bevat twee zakken aan de zijkanten.

AS Roma retro trainingsbroek

Ook de trainingsbroek van het AS Roma retro trainingspak heeft een echte retro look! De AS Roma Copa trainingsbroeken bevatten namelijk ook een taping aan de zijkanten met daarin de Lupetto. Daarnaast is de retro trainingsbroek uitgerust met twee zakken aan de zijkanten. De stof van de trainingspakken geeft ook een retro gevoel. Anders dan de trainingspakken van tegenwoordig, welke vaak zijn gemaakt van een polyester en elastaan, is de stof van het AS Roma COPA retro trainingspak een combinatie van katoen en polyester (50%). Dit maakt het niet direct een trainingspak om in te sporten, maar natuurlijk wel om casual of op straat te dragen!

AS Roma casual collectie COPA Football

Het AS Roma retro trainingspak is overigens niet het enige item uit de nieuwe casual AS Roma X COPA collectie. De nieuwe lijn bevat namelijk ook twee crew neck t-shirts met een taping over de mouwen. Bovendien hebben de polo en de hoodie uit de collectie dezelfde looks! De windrunner mogen we ook niet onbesproken laten. Buiten dat dit de eerste windrunner van COPA ooit is, heeft de AS Roma windrunner ook nog eens een vet design. Het ontwerp is namelijk geïnspireerd door het AS Roma trainingsjack van 1981-1982. De windrunner is wit met de iconische AS Roma banen in het bordeaux, rood en geel over de borst en de mouwen. Ook op de linkerborst van dit jack prijkt de Lupetto met de naam van de club. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële AS Roma X COPA casual collectie,

AS Roma casual producten bestellen

Het AS Roma X COPA retro trainingspak kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Alle items zijn alleen voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) beschikbaar. Het trainingsjack en de trainingsbroek hebben een prijs van € 79,95 en de windrunner is € 89,95. De t-shirts zijn € 39,95 en de polo is € 59,95. Check ook de AS Roma retro voetbalshirts in de onderstaande webshop! Directe levering gegarandeerd!

Bestel de COPA X AS Roma collectie direct in deze SHOP! 

AS Roma retro collectie COPA Football

AS Roma retro trainingspak COPA Football

Bron afbeeldingen: COPA Football