adidas Originals AS Roma collectie in stijl van jaren '70

Het wemelt van de nieuwe adidas Originals Football collecties. Was het gisteren de beurt aan de adidas Originals Bayern München jaren '70 voetbalshirts, vandaag is het de beurt aan AS Roma. Adidas heeft namelijk een speciale adidas Originals retro collectie voor AS Roma gepresenteerd! Het Duitse sportmerk is sinds dit jaar kledingsponsor van ‘’I Giallorossi’’ en net als voor alle andere Elite teams (Bayern München, Juventus, Real Madrid, Arsenal en Manchester United) heeft het merk nu ook een retro collectie voor de club uit de Italiaanse hoofdstad in petto. Dit is overigens maar een kleine collectie. Ook het Nederlandse retro merk Copa Football heeft een samenwerking met de Italiaanse club. Deze samenwerking omvat iconische AS Roma retro voetbalshirts uit de jaren ’70, ’80 en ’90.

Aangezien adidas in de periode 1977-1979 en 1991-1994 ook al de AS Roma tenues en trainingskleding verzorgde, kan het inspiratie putten uit de eigen heritage collectie. Zo gezegd, zo gedaan! Het adidas Originals AS Roma Beckenbauer trainingsjack is bijna een exacte kopie van het trainingsjack dat gedragen werd door spelers als Pruzzo en Di Barolomei eind jaren ’70. Het jack heeft het iconische Beckenbauer template en is in stijl van de clubkleuren van de club uit Roma. Het trainingsjack is namelijk bordeaux rood en bevat gele accenten. De adidas trademark strepen op de schouders zijn geel en lopen over de gehele lengte van de mouwen. Ook de adidas trefoil en het AS Roma logo op de borst zijn geel. Het clublogo op de linkerborst betreft het Lupetto logo. Dit logo wordt gekenmerkt door de kop van een wolf en was het AS Roma logo in de periode 1979-1997. Het AS Roma Beckenbauer trainingsjack bevat een hoge hals met een doorlopende rits en heeft ook twee zakken.

De adidas Originals AS Roma hoodie heeft exact dezelfde kleurencombinatie als het trainingsjack, alleen ontbreken de adidas strepen op dit item. Daarnaast is het adidas logo op de borst uitgebreid met het woordmerk van het sportmerk. Zowel de hoodie als het trainingsjack kun je combineren met de AS Roma Beckenbauer trainingsbroek, die ook weer dezelfde kleurencombinatie heeft.  Het laatste item uit de collectie betreft een AS Roma Graphic T-Shirt. Dit T-Shirt bevat het adidas performance logo in het rood met daaronder de naam van de club in het geel.

De nieuwe adidas Originals AS Roma collectie kun je vanaf nu bestellen. Alle items zijn voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) beschikbaar. Het trainingsjack is €80,-, de hoodie is € 65,-, de trainingsbroek is € 85,- en het t-shirt € 33,-. Check ook nog andere AS Roma producten in deze winkels!

adidas Originals AS Roma collectie in stijl van jaren '70
adidas Originals AS Roma collectie in stijl van jaren '70
adidas Originals AS Roma collectie in stijl van jaren '70
adidas Originals AS Roma collectie in stijl van jaren '70