Adidas Originals introduceert Bayern München jaren '70 collectie

Bayern München en adidas hebben vandaag een wel heel speciale Bayern München adidas Originals collectie gelanceerd. Waar de adidas Originals collectie van de andere Elite clubs van adidas (Real Madrid, Juventus, Arsenal, Manchester United) een vrij standaard collectie betreft, is de adidas Originals Bayern München collectie geïnspireerd door de voetbalshirts en trainingskleding van de jaren ’70! De naam van de nieuwe lijn is dan ook heel toepasselijk: ‘’BRING BACK’’. De collectie bevat onder andere een retro voetbalshirt, een trainingsjack, een sweater, een trainingsbroek en een t-shirt!

Het Bayern München adidas Originals retro voetbalshirt heeft exact hetzelfde design als de voetbalshirts van de jaren ’70. Begin jaren ’70 stond het logo van de club nog niet op de tenues en dit is dan ook niet het geval op het adidas Originals retro voetbalshirt van de ‘’Rekordmeister’’. In de jaren ’70 werd overigens de bodem gelegd voor deze bijnaam. In 1972, 1973 en 1974 werd de club uit München kampioen van Duitsland en in 1974, 1975 en 1976 won de club de Europa Cup I. Bekende spelers van het elftal van mid-jaren ’70 waren natuurlijk Beckenbauer, Breitner, Hoeness, Roth en Müller.

Op het eerste oog heeft het retro shirt een wat eenvoudig design, maar juist daardoor is het retro! Het betreft een voetbalshirt met lange mouwen. Het retro shirt is volledig rood, iets waar ook de supporters van de Duitse kampioen blij mee zullen zijn. Zij strijden al jaren voor een eenvoudig rood voetbalshirt. Tot nog toe werd daar door het Duitse sportmerk weinig gehoor aangegeven, maar nu dus wel. Het retro shirt bevat wel subtiele witte accenten. Deze komen namelijk terug in de ronde hals, de band aan de onderkant van de mouwen en de iconische adidas strepen op de schouders en mouwen. Op de achterzijde van het Bayern München jaren ’70 retro shirt staat de naam van de club en op de voorkant het woordmerk van adidas. Het retro shirt bestaat voor 63% uit katoen en 37% uit polyester. Deze stof geeft het retro shirt een zachte touch.

Het adidas Originals Bayern München trainingsjack is vernoemd naar all-time legend Franz Beckenbauer. In de jaren ’70 introduceerde Adidas al de Beckenbauer trainingsjacks en deze zijn sindsdien nooit meer verdwenen. Het trainingsjack heeft dezelfde kleurencombinatie als het retro shirt en wordt gekenmerkt door de hoge hals met een doorlopende rits. Op het trainingsjack staan wel wat meer logo’s. Op de voorzijde van het trainingsjack staat namelijk niet alleen het woordmerk van het Duitse sportmerk, maar ook de adidas trefoil en een retro logo van de club. Op het trainingsjack ontbreekt wel weer de naam van de club. Het trainingsjack kan eventueel gecombineerd worden met de Beckenbauer trainingsbroek uit de collectie, welke dezelfde kleurencombinatie heeft.

De crew neck sweater uit de Bayern München adidas Originals collective is wit met rode details. Dit is namelijk de kleur van de ronde hals, de adidas strepen en de band aan de onderkant. Op de borst van de sweater staan de logo’s van de club en adidas Originals. Het graphic T-Shirt is een eerbetoon aan de prijzen die de club in 1974 won en bevat een typische jaren ’70 print van het clublogo, de naam van de club en het jaartal.

De adidas Originals Bayern München retro collectie kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Alle items zijn alleen voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) beschikbaar. Het voetbalshirt en trainingsjack zijn € 100,-, de trainingsbroek is € 85,-, de sweater € 75 en het T-Shirt € 35,-!

Adidas Originals introduceert Bayern München jaren '70 collectie
Adidas Originals introduceert Bayern München jaren '70 collectie
Adidas Originals introduceert Bayern München jaren '70 collectie
Adidas Originals introduceert Bayern München jaren '70 collectie