AS Roma draagt Origins voetbalshirt in derby tegen Lazio

In de 183ste derby tegen SS Lazio op zaterdag 6 april 2024 speelt AS Roma in een speciaal voetbalshirt, namelijk het AS Roma Origins voetbalshirt! Dit voetbalshirt werd vandaag door de club en kledingsponsor adidas officieel gelanceerd en eert het erfgoed van de club tijdens de jaren ’90 en begin jaren ’20! Het AS Roma 4e voetbalshirt 2024 bevat dan ook verschillende accenten, die verwijzen naar de voetbalshirts van de jaren ’90!Het AS Roma 4e voetbalshirt 2024 heeft dezelfde kleurencombinatie als het AS Roma thuisshirt 2023-2024, maar dan met extra details. Qua template lijkt het AS Roma voetbalshirt op het AS Roma voetbalshirt 1999, dat destijds nog geproduceerd werd door Diadora. Op 11 april 1999, 25 jaar geleden, won AS Roma met 3-1 van Lazio door doelpunten van Marco Delvecchio en Francesco Totti. De overwinning op SS Lazio leidde de teloorgang van de rivaal in.  Vóór de wedstrijd stond Lazio nog fier bovenaan met zes punten voorsprong op naaste concurrent AC Milan. Uiteindelijk zou AC Milan kampioen worden en dit was mede te danken aan AS Roma!

Het voetbalshirt is bordeaux rood en wordt vooral gekenmerkt door de zogenaamde visgraatstructuur op de body. Het voetbalshirt bevat namelijk diagonale zwarte lijnen met een fading effect, dat perfect contrasteert met de rode basiskleur. Hiermee is het AS Roma Origins voetbalshirt een voorbeeld voor stijl en elegantie! Het voetbalshirt bevat ook retro details. Ter hoogte van het hart prijkt de badge van de club. Dit betreft niet het moderne clublogo, maar het logo dat de club had in de eerste 35 jaar na de oprichting in 1927. Aan dit logo is een moderne touch gegeven. Het logo is namelijk aangevuld met het ASR monogram, dat sinds de oprichting onderdeel is van het erfgoed van de club. Het ASR monogram staat onder de Capitolijnse wolf, de wolf uit het clublogo van AS Roma.

Op de rechterborst staat het AS Roma logo in het wit, terwijl alle andere accenten van het Origins voetbalshirt oranje zijn. De v-hals en gevouwen kraag hebben deze kleur en hetzelfde geldt voor de adidas strepen op de schouders en de band aan de onderkant van de mouwen. Evenals eind jaren ’90/begin 2000 het geval was, wordt het tenue compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en zwarte sokken.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie

Marco Delvecchio, speler van AS Roma eind jaren ’90, reageert enthousiast: ‘’Het dragen van het AS Roma voetbalshirt was voor mij altijd een eer. Ik geniet van deze reis terug in de tijd, terugdenkend aan de prachtige jaren bij Giallorossi.’’

Het adidas AS Roma Origins voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het shirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

AS Roma draagt Origins voetbalshirt in derby tegen Lazio
AS Roma draagt Origins voetbalshirt in derby tegen Lazio
AS Roma draagt Origins voetbalshirt in derby tegen Lazio
AS Roma draagt Origins voetbalshirt in derby tegen Lazio
AS Roma draagt Origins voetbalshirt in derby tegen Lazio