AS Roma thuisshirt 2023-2024

Het nieuwe AS Roma thuisshirt 2023-2024 is vandaag officieel gepresenteerd met het motto ''From history to the eternal future''. Vanaf dit seizoen is adidas de kledingsponsor van ''I Giallorossi'' en het nieuwe thuisshirt is het eerste AS Roma voetbalshirt van adidas sinds de jaren '90. Het Duitse sportmerk was namelijk ook van 1991 tot 1994 de producent van de AS Roma tenues. In het nieuwe thuisshirt speelt het team van trainer José Mourinho de Serie A, Coppa Italia en Europa League thuiswedstrijden in het Stadio Olimpico gedurende het seizoen 2023-2024. Check nu ook het nieuwe uitshirt

Geïnspireerd door het voetbalshirt van 1992-1993

Het nieuwe AS Roma thuisshirt 2023-2024 is geïnspireerd door het voetbalshirt van het seizoen 1992-1993, een seizoen waarin adidas ook de producent van de AS Roma kleding was. Dit is het seizoen waarin Francesco Totti op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor AS Roma maakte. Bij AS Roma speelden in dit seizoen spelers als Caniggia, Muzzi, Hässler, Mihajlovic, Benedetti en Aldair. In dit seizoen eindigde de club uit de Italiaanse hoofdstad op een teleurstellende tiende plek, verloor de club de finale van de Coppa Italia en werd het in de kwartfinale van de UEFA Cup uitgeschakeld door Borussia Dortmund.

Het AS Roma thuisshirt heeft hetzelfde minimalistische design als het voetbalshirt van dertig jaar geleden. Het voetbalshirt is bordeaux rood met gele accenten. Het voetbalshirt bevat een V-hals met twee subtiele gele lijnen met aan de binnenkant een gele driehoek. Dit design komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. Ook de adidas trademark strepen op de schouders zijn geel en op de zijkanten van het tenue bevindt zich een gele band, welke doorloopt naar de onderkant van de achterkant van het voetbalshirt. Waar het voetbalshirt van 1992-1993 nog de adidas trefoil (het huidige adidas Originals logo) op de rechterborst had, staat op het nieuwe voetbalshirt het nieuwe adidas performance logo. Dit logo wordt gekenmerkt door de drie diagonale blokken en wordt door het sportmerk vanaf dit seizoen op alle tenues gebruikt. Op de linkerborst prijkt wel weer het clublogo van de jaren '90. Dit logowordt gekenmerkt door de kop een wolf: La Lupa Roma. Dit betreft het logo dat in 1978 is ontworpen door designer Piero Gratton. Een ander speciaal detail bevindt zich nog op de achterzijde van het voetbalshirt. Aan de bovenkant bevindt zich een label met daarin het motto van de club: ''DAJE ROMA DAJE''. Het AS Roma thuistenue wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood voetbalbroekje met aan de zijkanten gele adidas strepen. Ook de band aan de onderkant van het voetbalbroekje is geel. Het voetbalbroekje bevat ook de iconische ''Lupa'' en het adidas logo. De kousen hebben dezelfde kleurencombinatie als het voetbalshirt en het voetbalbroekje.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

AS Roma voetbalshirt bestellen

Het nieuwe adidas AS Roma thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit zijn de prijzen van de voetbalshirts:

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL): € 99,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Voetbalbroekje: Vanaf € 39,95
  • Sokken: Vanaf € 23,-

In deze winkels kun je de AS Roma voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het voetbalshirt dragen!

AS Roma thuisshirt 2023-2024
AS Roma thuisshirt 2023-2024
AS Roma thuisshirt 2023-2024
AS Roma thuisshirt 2023-2024