21 juli 2016

AS Roma uitshirt 2016-2017

Het nieuwe AS Roma uitshirt is vandaag officieel bekend gemaakt door de club en kledingsponsor Nike. AS Roma eindigde het afgelopen seizoen als derde in de competitie en hierdoor zal AS Roma via de voorronde van de Champions League moeten strijden om een plek in de groepsfase van het miljoenenbal. Tijdens de uitwedstrijden in de compeitie, beker en in Europa zullen de spelers van AS Roma in dit shirt te zien zijn. Uniek aan de AS Roma voetbalshirts de laatste jaren is dat deze geen shirtsponsor bevatten. Enkele sterspelers welke te zien zullen zijn in dit AS Roma uitshirt zijn, Francesco Totti, Daniele De Rossi, Kevin Strootman en Radja Radja Nainggolan. We bespreken het uitshirt hieronder.

AS Roma uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe AS Roma voor de uitwedstrijden van 2016-2017 is overwegend marmer wit met rode details. Deze kleur wit is geinspireerd door de kleur van het stadsgezicht van Rome en zijn oude iconische architectuur. De bordeaux rode accenten komen terug in een baan aan de zijkanten van het shirt en op de streep aan de achterkant van de ronde hals. De rode strepen aan de zijkanten van het shirt zetten uit wanneer een speler in beweging komt en dit zorgt ook voor meer ventilatie. De kleur geel is te zien wanneer deze rode band zich uitzet. In de kraag op de achterkant staat ook de naam van de club, AS Roma. Geinspireerd door het oude logo en ter ere van de 90ste verjaardag, die zal plaatsvinden op 7 juni 2017, is de traditionele 'Lupetto' badge op het uitshirt aangebracht. De laatste keer dat AS Roma het shirt met het vintage logo had, was in 2012-2013. Dit logo wordt gekenmerkt door de de afbeelding van een zwarte wolf (La Lupa di Roma) met rode ogen op een witte achtergrond, omringd door een bordeaux rode en gele band. De wolf heeft een lange en historicche associatie met de stad Rome. Het oude logo versierde ook de AS Roma shirts tussen 1979 en 1997. In 1978 ontwierp Piero Gratton de 'Lupetto' (kleine wolf) voor de club waar hij fan van was. Deze ontwerper was ook verantwoordelijk voor andere logo's in het voetbal zoals het logo welke gebruikt werd tijdens het EK 1980 en hij ontwierp het logo van de UEFA in 1983. Dit oude logo siert de linkerborst van het nieuwe AS Roma uitshirt van 2016-2017. De rechterborst is voorzien van het Nike swoosh embleem. Nike is sinds het seizoen 2014-2015 kledingsponsor van de club uit Rome. Het contract tussen Nike en AS Roma loopt in ieder geval tot en met het seizoen 2024-2025. In dit nieuwe uitshirt speelt AS Roma de Serie A, Coppa Italia en de voorronde Champions League wedstrijden. Om de elegante uitstralling van het nieuwe uittenue van AS Roma te complementeren zijn zowel het voetbalbroekje als de kousen voorzien van de marmeren witte kleur. Langs de zijkanten van het AS Roma broekje is een donkerrode baan aangebracht. Deze baan loopt over naar het shirt wat voor een compleet tenue zorgt. Ook de rechterpijp is voorzien van de Lupetto badge, op de andere kant versiert het Nike teken de pijp. De witte kousen zijn voorzien van het Nike logo met daaronder de tekst AS Roma in het rood. Op de kuiten bevinden zich kleine donkerrode streepjes. Check bovendien meer informatie over het nieuwe AS Roma thuisshirt voor 2016-2017. 

AS Roma voetbalshirt kopen

Het nieuwe AS Roma uitshirt voor 2016-2017 kan je nu voor kinderen en volwassenen kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 69,95. In deze shops kan je je AS Roma shirt of tenue ook laten voorzien van een eigen naam en nummer of van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële AS Roma bedrukking gebruikt. Wil je andere producten van de club kopen? Check dan onder andere het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwste AS Roma shirt in deze  in deze AS ROMA shop! 
(inclusief officiële bedrukking en goedkope shirts)

of  de officiële AS Roma NIKE shop! (inclusief officiële bedrukking)

of in deze AS Roma STORE!


As -roma -uit -shirt -2016-2017

As -roma -uittenue -2016-2017

Technische informatie AS Roma authentic voetbalshirt 2016-2017

AS Roma en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 130,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor Aeroswift technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.