28 november 2015

Independiente thuisshirt 2016

Het nieuwe thuisshirt van de Argentijnse club Independiente voor 2016 is officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor Puma. In dit voetbalshirt speelt Independiente de thuiswedstrijden in de Argentijnse Primera Division gedurende 2016. Thuishaven van de club is het Estadio Libertadores de America. Coach van de club is momenteel Mauricio Pellegrini.

Independiente thuistenue 2016

Het nieuwe Independiente voetbalshirt 2016 bevat de clubkleuren van de club: rood en wit. Het design van het shirt wordt gekenmerkt door de brede diagonale banen in twee tinten rood over de voorkant. Bij de oprichting van de club in 1905 waren de clubkleuren van de Argentijnse club echter niet rood. Destijds was het voetbalshirt van ''La Roja'' voor de helft blauw en voor de helft wit met blauwe voetbalbroekjes. Echter toen voorzitter Aristides Langone in 1907 Nottingham Forest in een rood voetbalshirt zag spelen, besloot de voorzitter dat Independiente in dezelfde kleuren ging spelen. Dat is nu dus als 109 jaar het geval. Het blauw/witte shirt wordt door Independiente vaak als uitshirt gebruikt. Het nieuwe Independiente shirt wordt verder gekenmerkt door de witte polo kraag. De witte accenten komen ook terug in de bies aan de odnerkant van de mouwen. Bovendien bevatten de zijkanten van het shirt twee subtiele verticale witte lijntjes. De rechter borst bevat het logo van kledingsponsor Puma. Het logo van Puma komt ook terug op beide mouwen. De Duitse kledingsponsor is al sinds 2009 verbonden aan de club. Hoofdsponsor OCA, welke sinds 2014 shirtsponsor is, staat op het midden van het Independiente voetbalshirt. De achterkant van het shirt is overigens geheel rood en het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een rood short en rode kousen. Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt van Independiente, waarin sterren als Rodriguez, Mendez en Mancuello in 2016 hun wedstrijden af zullen werken voor de club uit Avellaneda

Independiente voetbalshirt kopen

Helaas weten wij niet waar het voetbalshirt van Independiente momenteel te koop is, behalve in de clubshop van de Argentijnen. Andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs scoor je altijd in de online shop van Subside Sports!

Heb je een mening over het shirt? Deel het hieronder!

Independiente -thuis -shirt -2016
Independiente -voetbalshirt -2016