11 augustus 2016

CA Independiente voetbalshirts 2016-2017

De nieuwe voetbalshirts van de Argentijnse club CA Independiente zijn afgelopen week officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor PUMA. In deze shirts speelt Independiente de Argentijnse Primera Division wedstrijden gedurende 2016-2017. De shirts werden op een speciaal event gelanceerd in de thuishaven van de club, het Estadio Libertadores. PUMA is sinds 2009 kledingsponsor van ''Los Diablos Rojos'' en heeft tegelijkertijd het nieuwe thuisshirt als uitshirt gelanceerd. We bespreken beide nieuwe shirts van de club die in 1905 is opgericht.

Independiente thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Independiente thuisshirt voor 2016-2017 is zoals altijd geheel rood en bevat dunne verticale strepen over het shirt. Voor de rode kleur van het shirt bestaan verschillende theorieën. Hoewel de club bij de oprichting een blauw/wit tenue had, werd in 1908 voor het eerst een rood shirt gedragen in een wedstrijd tegen Banfield, welke met 9-2 werd gewonnen. Voor de rode kleur werd destijds gekozen omdat een aantal oprichters van de club aanhangers waren van de socialistische beweging. Een andere uitleg voor de rode kleur is dat de voorzitter deze kleur zag bij de voetbalshirts van Nottingham Forest. De voorzitter vond de spelers van Nottingham Forest de uitstraling van Rode Duivels hebben en wilde dit om die reden overnemen. De bijnaam van de club is dan ook ''Los Diablos Rojos'', de rode duivels. Het nieuwe thuisshirt voor 2016-2017 bevat verder een vrij simpel design. Het logo van Puma staat op de rechter borst en op de mouwen, terwijl het logo van de Argentijnse club op de linker borst staat. Verder is het shirt uitgerust met verschillende sponsoren zoals OCA, Banco Ciudad en Sallud. Het nieuwe tenue van Independiente wordt gecompleteerd door een navy blauw broekje en rode kousen.

Independiente uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Independiente uitshirt voor 2016-2017 is komend seizoen geheel zwart. Dit shirt heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Ook dit shirt bevat verticale zwarte banen. De witte accenten komen terug in de crew neck en in de bies. Verder heeft het shirt dezelfde logo's op het shirt als het thuisshirt bevat. Het nieuwe uittenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen.

Zoals alle tenues van PUMA zijn de shirts en tenues van CA Independiente uitgerust met de PUMA Dry Cell technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Deze shirts worden gedragen door sterren als Cuesta, Benitez, Rodriguez, Denis en Mino.

Independiente voetbalshirt kopen

Helaas weten wij niet waar het voetbalshirt van Independiente momenteel te koop is, behalve in de clubshop van de Argentijnen. Andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs scoor je altijd in de online shop van Subside Sports!

Heb je een mening over het shirt? Deel het hieronder!

Independiente -shirt -2016-2017
Independiente -tenues -2016-2017