14 februari 2018

Independiente Recopa Sudamericana wedstrijdshirt 2018

De Argentijnse topclub Independiente gaat komende week een gooi doen naar de Recopa Sudamericana. Dit toernooi is een eindstrijd tussen de winnaars van de Copa Libertadores en de Copa Sudamericana. Omdat Independiente na een spannende finale tegen CR Flamengo vorig seizoen de Copa Sudamericana omhoog mocht houden, gaan zij nu met Grêmio de strijd aan om te beslissen wie zich trotste winnaar mag noemen van de Recopa Sudamericana. De Recopa Sudamericana wordt gespeeld over twee wedstrijden. De Copa Libertadores wordt gezien als de Champions League van Zuid-Amerika, terwijl de Copa Sudamericana wordt gezien als de Europa League. Net zoals in Europa de Super Cup, wordt in Zuid Amerika een soort Super Cup gespeeld. Dit is de Recopa Sudamericana. Tijdens de thuiswedstrijd van Independiente in het Estadio Libertadores de América gaan 52.000 bloedfanatieke Argentijnen de club naar de overwinning schreeuwen. Speciaal voor dit toernooi heeft kledingsponsor Puma een all-red shirt ontworpen waarin Independiente gaat proberen komende week de Recopa Sudamericana te veroveren. Check hieronder de details van dit bijzondere shirt!

Independiente Recopa Sudamericana 2018 wedstrijdshirt

Het speciale shirt voor de Recopa Sudamericana is gebaseerd op hetzelfde template als het normale thuisshirt van de Argentijnse club. Puma heeft gekozen voor een all-red ontwerp. Dit rood is de clubkleur van Independiente. Deze is ontstaan doordat de voorzitter van de vereniging in 1907 de rode kleur voor bij zag komen bij Nottingham Forest. Hij vond dat ze eruitzagen als rode duivels, dit werd later ook de bijnaam van de Argentijnse voetbalclub ‘Los Diablos Rojos.’ De kraag van het shirt is een klassieke V-hals. Deze kraag is dezelfde kleur rood als het shirt en daardoor niet opvallend. Op de rechterkant van de borst staat het logo van Puma. Dit logo is in het rood op het shirt gezet. Ook het logo van Independiente aan de linkerkant van de borst is in het rood op het shirt te vinden. In tegenstelling tot het originele thuisshirt van Independiente is op dit shirt de naam van de kledingsponsor, Oca, niet terug te vinden. Op de achterkant van het shirt staat de hashtag #TodoRojo. Dit betekent ‘’alle rode.’’ Achter de hashtag is ook nog een ronde emoticon te zien. Puma is vanaf 2009 de kledingsponsor van de Argentijnse club. Tijdens de samenwerking met Puma heeft de club twee maal de Copa Sudamericana gewonnen en gaan ze nu in dit flitsende design proberen de derde prijs tijdens deze samenwerking te veroveren. Natuurlijk is ook dit tenue van Puma uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers tijdens de finale van de Recopa Sudamericana optimaal kunnen presteren. Het tenue wordt afgemaakt door een witte broek en rood/witte sokken.

Independiente voetbalshirt kopen

In totaal worden er maar 3000 exemplaren uitgegeven. Op dit moment is het nog niet mogelijk om het shirt te kopen, maar scoor hier andere shirts van Argentijnse of Zuid Amerikaanse clubs! Exclusief in deze webshop!