17 maart 2018

Ijsland uitshirt 2018-2019

Tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt van het land hebben Errea en de voetbalbond van Ijsland het nieuwe uitshirt voor de periode 2018-2019 bekend gemaakt. Dit shirt wordt door het Ijslands voetbalelftal gedragen tijdens de WK 2018 uitwedstrijden en de uitwedstrijden in de kwalificatieperiode naar het EK van 2020 gedurende 2018-2019. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het land aan een WK deelneemt. In de poulefase van het wereldkampioenschap in Rusland neemt Ijsland het in ieder geval op tegen Argentinië, Kroatië en Nigeria. Ieder shirt in de collectie van Ijsland heeft een thema en bij het uitshirt is dat ‘’ICE.’’ Meer weten over het nieuwe uittenue van het land? Check hieronder alle details!

Wit Ijsland uit shirt en tenue 2018-2019

In ieder voetbalshirt van het Ijslands elftal staat een element van de natuur van het land centraal en bij het uitshirt is dat ‘’ICE.’’ Het land is namelijk vele gletsjers en ijs rijk. Het mag dan ook niet opmerkelijk genoemd worden dat het uitshirt overwegend wit is. Bovendien komen de andere kleuren van de vlag van het land tot uiting in het nieuwe WK 2018 voetbalshirt. De blauwe en rode tinten zijn allereerst te vinden in de kleine v-hals. Daarnaast bevatten de mouwen een all-over gradient print van flitsende rode en blauwe stippen, die naadloos in elkaar overlopen. Om dit effect te bewerkstelligen is er bij de productie van het nieuwe shirt van Ijsland gebruik gemaakt van twee soorten materialen en lagen. De body van het shirt is gemaakt van een zacht, comfortabel en ademend polyester en de zijkanten van het shirt en de mouwen bevatten een extra meshlaagje. Dit meshlaagje is vooral te zien aan de zijkanten van het shirt. De zijkanten van het shirt bevatten een witte strip. Door deze witte strip zijn echter ook blauwe details waar te nemen. De blauwe tint staat bovendien symbool voor het waterlandschap van Ijsland. De bies aan de onderkant van de mouwen bevat een wat bredere blauwe band met daaronder een subtiele witte band. Errea heeft het shirt ook uitgerust met wat extra details. De binnenkant van het shirt bevat de leus: ‘’FYRIR ISLAND.’’ Deze leus stond ook al in de populaire EURO 2016 voetbalshirt en betekent: ‘’VOOR IJSLAND.’’ De kraag bevat ook een strip, waarin de naam van het land is verwerkt. De achterkant van het shirt bevat de vlag van het land. Deze staat net onder de nek.

Het embleem van het Italiaanse sportmerk Errea prijkt op de rechter borst. Deze is blauw. De andere borst is uitgerust met het logo van de voetbalbond van het land, de KSI (Knattspyrnusamband Islands).

Het nieuwe uittenue van het Ijslands voetbalelftal wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Dit short bevat ook weer aan de zijkanten een strip met rode en blauwe accenten. Op de broekjes staan ook de emblemen van de bond en Errea. De kousen zijn ook wit met blauwe en rode accenten. Check hieronder nog meer foto’s van het nieuwe uitshirt, waarin vanaf nu sterren als Sigthorsson, Sigurdsson, Gunarsson, Bjarnason, Gudjohnsen, Gudmundsson en andere sterren schitteren. Check ook het nieuwe thuisshirt van Ijsland. Dit shirt staat geheel in het teken van een ander element van de natuur van het land, namelijk water!

Ijsland WK 2018 voetbalshirt bestellen

Het nieuwe WK 2018 voetbalshirt kan je per direct bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen heeft het shirt een prijs van € 80,- en voor kinderen kan je het shirt kopen voor een prijs van € 70,-. Hier kan je het tenue ook direct laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je Ijsland in een ander shirt aanmoedigen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop de nieuwste Ijsland merchandising in deze winkel

of in deze SHOP! (inclusief goedkope t-shirts)